Χρόνια Πολλά Μικρέ Πρίγκηπα

Τα 70 χρόνια από την ημέρα της πρώτης έκδοσής του συμπλήρωσε στις 6 Απριλίου το διάσημο παραμύθι για μικρούς και μεγάλους "Ο Μικρός Πρίγκηπας".

Το παράδοξο είναι ότι αυτό το κόσμημα της λογοτεχνικής κληρονομιάς της Γαλλίας γράφτηκε από τον Αντουάν ντε Σεντ Εξιπερί και δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 1943. Από τότε οι πωλήσεις του ανέρχονται σε 134 εκατομμύρια.

 Με αυτή την ευκαιρία, στη Γαλλία αυτές τις ημέρες επικρατεί πυρετός εκδόσεων -με βιβλία αφιερωμένα σε αυτό το έργο-  ενώ θα κυκλοφορήσει στην αγορά και μια κούκλα του Μικρού Πρίγκηπα, στα πρότυπα που φτιάχνονταν οι κούκλες στη δεκαετία του ’40.

Οι Γάλλοι ξεχώρισαν την "Όμορφη Ιστορία του Μικρού Πρίγκηπα" από τις εκδόσεις Gallimard.

Ο Αλμπάν Σεριζιέ ένας από τους συγγραφείς της "Όμορφης Ιστορίας του Μικρού Πρίγκηπα" μίλησε στο RTL: "Εκείνη την εποχή, του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως Ο Μικρός Πρίγκιπας θα γινόταν το γαλλικό βιβλίο με τις περισσότερες μεταφράσεις στον κόσμο και το πιο πολυδιαβασμένο των οικογενειών".

"Ο Αντουάν ντε Σεντ Εξιπερί εξορίστηκε στη Νέα Υόρκη μετά την ήττα του 1940. Και εκεί είναι που δημιούργησε το χαρακτήρα του Μικρού Πρίγκηπα", είπε ο Σεριζιέ, το βιβλίο του οποίου αναφέρεται ακριβώς σε αυτή τη γέννηση.