Φιλανδία: “Καταζητούμενος εγκληματίας” ο Πούτιν

Στον κατάλογο υπόπτων για σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα της Φινλανδικής αστυνομίας  μπήκε "κατά λάθος" το όνομα του Ρώσου προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν, γεγονός που θεωρητικά θα μπορούσε να του κοστίσει τη σύλληψή του στα ρωσοφινλανδικά σύνορα.

Ο φινλανδικός τηλεοπτικός σταθμός MTV3 μετέδωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press, ότι ο κ. Πούτιν τοποθετήθηκε στη λίστα λόγω των επαφών του με τη ρωσική συμμορία δικυκλιστών "Λύκοι της Νύχτας", μολονότι δεν κατεζητείτο για κανένα ποινικό αδίκημα στη Φινλανδία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της φινλανδικής αστυνομίας, Ρόμπιν Λάρντοτ, χαρακτήρισε την πρόσθεση του ονόματος του ρώσου προέδρου στη λίστα "λάθος" και σημείωσε ότι ήδη το όνομα έχει αφαιρεθεί.

Από την πλευρά της, η επικεφαλής του ΥΠΕΞ Φινλανδίας Πάιβι Ράσανεν ζήτησε συγγνώμη από τον Ρώσο ηγέτη, υποσχόμενη ότι το περιστατικό θα διερευνηθεί διεξοδικά, ενώ οι ένοχοι θα τιμωρηθούν.

Η υπουργός επίσης υποσχέθηκε, ότι θα ασχοληθεί με το ζήτημα, πως απόρρητη πληροφορία από την Κεντρική Εγκληματολογική Αστυνομία βρέθηκε στη διάθεση των δημοσιογράφων.