Μαθητής ψάχνει για το κολατσιό του στα σκουπίδια!

Σημεία των καιρών ή κοινωνική κατάρρευση και οικονομική εξαθλίωση. Η εικόνα του μαθητή που αναζητά το φαγητό του σε κάδο απορριμμάτων πριν από το μάθημα είναι πραγματική και συμβαίνει στην Κρήτη.

Η εκπαιδευτική κοινότητα του νησιού κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς το φαινόμενο λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Επιτακτική είναι η ανάγκη να δημιουργηθεί ένας θεσμός που θα προσφέρει γεύματα, σαν συσσίτια, σε σχολικές μονάδες, ενώ ο πρόεδρος του συλλόγου δασκάλων του νομού Ηρακλείου με παρέμβασή του στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο περιστατικό με πρωταγωνιστή μαθητή που πήρε από τα σκουπίδια μία τυρόπιτα για τη φάει. Και αυτό το περιστατικό όπως επισημαίνει δεν είναι μεμονωμένο.

Αρκετοί γονείς αναφέρουν σε εκπαιδευτικούς τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ακόμη και για να προσφέρουν ένα πιάτο φαγητό στα παιδιά τους, ανέφερε ο Κώστας Πλουμής πρόεδρος του συλλόγου, ενώ συμπλήρωσε ότι σε αρκετές των περιπτώσεων – όπως είναι αναμενόμενο άλλωστε - οι γονείς δεν επιθυμούν τη δημοσιοποίηση του προβλήματός τους.