Εστιατόριο σερβίρει… σκουπίδια, από άποψη

Κι όμως ο τίτλος λέει όλη την αλήθεια

Γιατί αυτή ήταν η ιδέα του “The Gleaners Kitchen” στην Somerville της Μασαχουσέτης: Να σερβίρει στους επισκέπτες οτιδήποτε έχει βρει η ομάδα στα σκουπίδια της γύρο περιοχής.

Το συγκεκριμένο εστιατόριο είναι ένα δημιούργημα του Maximus Thaler, σπουδαστή του Tufts University ο οποίος σκέφτηκε αυτόν τον -σίγουρα ιδιαίτερο- τρόπο για να περάσει το δικό του κοινωνικό μήνυμα.

Τα βότανα, το κρέας, το ψάρι, τα λαχανικά, όλα έρχονται από τα σκουπίδια. “Τη νύχτα όταν κλείνει το εστιατόριο, βγαίνουμε όλοι και ψάχνουμε μανιωδώς τα σκουπίδια για πρώτες ύλες” τολμά να αποκαλύψει ο Maximus, ο οποίος τουλάχιστον προσφέρει εντελώς δωρεάν -αυτό του έλειπε- τα φαγητά που σερβίρει.

Όσο για τον στόχο του... τι άλλο; Ότι πετάμε πραγματικά χωρίς λόγο φαγητό στα σκουπίδια. Και μάλιστα σε τόσο μεγάλες ποσότητες που μπορεί να φτιάξει ολόκληρο μενού ακόμη και ένα ολόκληρο εστιατόριο.

Τι άλλο θα ακούσουμε...