Τεστ γονιμότητας στο σπίτι για γυναίκες αλλά και άνδρες !

Δύο καινοτόμα τεστ γονιμότητας για άνδρες και γυναίκες κυκλοφορούν πλέον στα φαρμακεία, τα οποία μπορούν να γίνουν εύκολα και γρήγορα στο σπίτι! Συγκεκριμένα, τα τεστ ελέγχου γονιμότητας Predictor Ferility απευθύνονται σε γυναίκες αλλά και άντρες που επιθυμούν να έχουν μια εικόνα της γονιμότητάς τους.

Όσον αφορά στις γυναίκες, το τεστ μετρά με ακρίβεια πάνω από 99% , τα επίπεδα της ορμόνης FSH (ωοθυλακιοτρόπος ορμόνη), μία από τις ορμόνες που χρησιμοποιεί ο οργανισμός για την παραγωγή ώριμων ωαρίων στις ωοθήκες. Εάν τα επίπεδα της FSH είναι υψηλά, τότε υπάρχει ένδειξη χαμηλής γονιμότητας και η γυναίκα θα πρέπει να απευθυνθεί στον ιατρό της. 

 

Η χρήση του τεστ είναι απλή καθώς αρκεί να συλλέξετε δείγμα ούρων στον ουροσυλλέκτη και στη συνέχεια να εμβαπτίσετε την ταινία ελέγχου στα ούρα για τουλάχιστον 15 δευτερόλεπτα. Το τεστ μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του κύκλου της γυναίκας αλλά ιδανικά η μέτρηση καλό είναι να εκτελείται μεταξύ  2ης-4ης ημέρας.  

Επίσης, για πιο ακριβές αποτέλεσμα, καλύτερα να χρησιμοποιούνται τα πρώτα πρωινά ούρα, καθώς περιέχουν τη μεγαλύτερη ποσότητα FSH,ενώ για μεγαλύτερη  ακρίβεια καλό είναι να επαναλάβετε το τεστ μια βδομάδα μετά, χρησιμοποιώντας τη δεύτερη ταινία.

Όσον αφορά στους άνδρες, η κύρια αιτία υπογονιμότητας είναι η χαμηλή ποιότητα σπέρματος η οποία προκαλείται από τον χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων. Το τεστ ελέγχου συγκέντρωσης σπέρματος Predictor Fertility, μετράει την ποσότητα του σπερματικού υγρού στο σπέρμα και προσδιορίζει εάν ο αριθμός των σπερματοζωαρίων είναι πάνω ή κάτω από τη βασική συγκέντρωση των 20 εκατομμυρίων σπερματοζωαρίων ανά χιλιοστό του λίτρου, με 97% ακρίβεια. 

Προκειμένου να συλλέξετε δείγμα σπέρματος για έλεγχο, θα πρέπει να παρέλθουν 3 ημέρες μετά από την τελευταία σας εκσπερμάτιση. Για να επιβεβαιώσετε τα αποτελέσματα μπορείτε να επαναλάβετε το τεστ τουλάχιστον 3 ημέρες μετά, αλλά όχι περισσότερες από 7 ημέρες μετά το 1ο τεστ.