Ορκίστηκε Πρόεδρος της Κένυας ο Ουχούρου Κενυάτα

Νέος Πρόεδρος της Κένυας ορκίστηκε ο Ουχούρου Κενυάτα σ' ένα στάδιο κατάμεστο από οπαδούς και ξένους αξιωματούχους 15 χλμ. έξω από το Ναϊρόμπι.

Ο Κενυάτα αντιμετωπίζει διεθνείς κατηγορίες για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, γεγονός που δυσχεραίνει τις διπλωματικές επαφές με τη Δύση. Ωστόσο, ο ίδιος και ο επίσης κατηγορούμενος αντιπρόεδρός του, ο Ουίλιαμ Ρούτο, έχουν υποσχεθεί ότι θα συνεργαστούν με το ΔΠΔ για να "καθαρίσουν" τα ονόματά τους. Αρνούνται τις κατηγορίες για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και ότι είχαν βοηθήσει να οργανωθούν τα βίαια επεισόδια μετά τις εκλογές του 2007, τα οποία είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 1.200 ανθρώπους.

Παρόλα αυτά, ο γιος του πρώτου προέδρου της Κένυας και τέταρτος κατά σειρά πρόεδρος της χώρας μετά την ανεξαρτησία της από τη Βρετανία το 1963, ορκίστηκε σε τελετή που παρακολούθησαν 60.000 περίπου πολίτες, πάνω από δέκα Αφρικανοί ηγέτες και αξιωματούχοι, ενώ παρευρέθησαν πρεσβευτές των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Οι εκλογές έγιναν σε ήπιο κλίμα μετά από τις αιματοχυσίες των περασμένων πέντε χρόνων, έτσι, πολλοί Κενυάτες ελπίζουν ότι ο νέος πρόεδρος θα τηρήσει την υπόσχεσή του να είναι πρόεδρος όλων των πολιτών και δεν θα εργαστεί μόνο προς όφελος της εθνότητάς του. Επιπλέον, η ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας βοήθησε να αποκατασταθεί η φήμη της Κένυας ως μιας από τις σταθερότερες δημοκρατίες της Αφρικής.