Το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας στην Αθήνα

Παρά την πολύ επιτυχημένη πορεία του τα τελευταία επτά χρόνια, το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας έχει πληγεί και αυτό από την οικονομική κρίση.

Σε πείσμα όμως των καιρών, οι διοργανωτές του αποφάσισαν να μην το εγκαταλείψουν. Φέτος οργανώνεται το 8ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας, υπό την Αιγίδα του Δήμου Αίγινας, από τα τέλη Ιουλίου έως τα μέσα Αυγούστου, με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών του διεθνούς στερεώματος της κλασικής αλλά και της τζαζ μουσικής. Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν και φέτοςστη μαγευτική παραλία της Αύρας, μπροστά από τον αρχαιολογικό χώρο της Κολώνας, ορόσημο της Πόλης της Αίγινας, και στην Παχειά Ράχη. Η έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει με μια μεγάλη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, υπό την διεύθυνση του Βασίλη Χριστόπουλου, στις 24 Ιουλίου 2013, στην παραλία της Αύρας στην Αίγινα.

Οι δύο συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες στην Αθήνα, σε συνεργασία με τον φιλολογικό σύλλογο Παρνασσό, θα μας μεταφέρει το κλίμα τους Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας, φέρνοντας στο κέντρο της Αθήνας ήχους, κύματα και χρώματα από τα επτά καλοκαίρια του, προαναγγέλλοντας το 8ο Φεστιβάλ του 2013. Όλα τα έσοδα από τις συναυλίες θα δοθούν για την ενίσχυσή του.

Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στις 16 και 18 Απριλίου στις 20:30 στην Αίθουσα Παρνασσός στην πλατεία Καρύτση.

Τιμές εισιτηρίων, 15, 12, 10 ευρώ

(Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα, 6977280626)