Μείωση 30% στις επιχορηγήσεις των αθλητικών ομοσπονδιών

Μειώνονται οι επιχορηγήσεις στις αθλητικές ομοσπονδίες της χώρας κατά 30%, ενώ σε κάποιες συγκεκριμένες ομοσπονδίες η μείωση των χρημάτων που θα λάβουν από το υπουργείο Παιδείας (υφυπουργείο Αθλητισμού) περιορίζεται στο 15%.

Οι μειώσεις ανακοινώθηκαν επίσημα από το υφυπουργείο Αθλητισμού. Ωστόσο, επειδή, βάσει νόμου, οι αθλητικές ομοσπονδίες έχουν ενταχθεί πλέον στην κατηγορία των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, η επιχορήγησή τους δεν είναι απολύτη εξασφαλισμένη.

Πάντως, σύμφωνα με τη ανακοίνωση,  ο ΣΕΓΑΣ (στίβος) θα λάβει φέτος κάτι λιγότερο από 5 εκ. ευρώ (έναντι 7 εκ. πέρυσι), η ΕΟΚ (μπάσκετ) και η ΚΟΕ (υγρός στίβος) περίπου 2.9 εκ. ευρώ (από 4.2 και 4.1 πέρυσι), η ΕΟΠΕ (βόλεϊ) 1.7 εκ. (από 2.5) και η ΕΓΟ (γυμναστική) 1.3 εκ. (έναντι 1.85). Για το ΟΑΚΑ η επιχορήγηση μειώνεται από 11.2 εκ. ευρώ σε 9 εκ., για το ΣΕΦ από 5 σε 4 εκ. και για την ΕΟΕ από 2 σε 1.4 εκ. ευρώ. Από πλευράς σταδίων, με 3 εκ. ευρώ επιχορηγείται το ΕΑΚ Θεσσαλονίκης (μείωση περίπου 10% σε σχέση με πέρυσι) και με 2.85 εκ. το ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά (έναντι 3.5 εκ. πέρυσι).

Φέτος προβλέπονται  και κονδύλια ύψους 1.3 εκ. ευρώ για τον μαζικό αθλητισμό. Στα ίδια επίπεδα, παραμένει, τέλος, η επιχορήγηση της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

"Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ αφού ενημερώθηκε για την ανακοίνωση από τoν υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη, για το ύψος της τακτικής επιχορήγησης του ΣΕΓΑΣ του 2013 εκφράζει την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες του, στο πρόσωπο του Γιάννη Ιωαννίδη και προσωπικά του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Καλούμε τον υφυπουργό Αθλητισμού, να συνεχίσει τις προσπάθειές του, ώστε να διασφαλιστεί η αναγκαία για τον ελληνικό ερασιτεχνικό αθλητισμό χρηματοδότηση στα χρόνια που έρχονται. Ετσι και ενώ η χώρα είναι στη δίνη της οικονομικής κρίσης, βρέθηκε τρόπος να επιβιώσει ο ελληνικός αθλητισμός έστω και μετά τις αναγκαίες περικοπές σε σχέση με τον προϋπολογισμό του 2012", αναφέρεται με ικανοποίηση στη σχετική ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ.