“Να φτιαχτούν τζαμιά για τους μουσουλμάνους”

"Είμαστε στη δύσκολη κατάσταση να αντιμετωπίζουμε μία εκτεταμένη ανομία. Φτάνουμε σε μία κατάσταση που τα μισά θέατρα λειτουργούν χωρίς άδεια", είπε μεταξύ άλλων στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αθηναίων.

Ο κ. Καμίνης ξεκαθάρισε ότι "Το ξέρω ότι το θέατρο γνωρίζει πολύ μεγάλη αύξηση. Αυτό ο δήμος πρέπει να το υποστηρίξει αλλά όχι σε βάρος των πολιτών. Δεν πήραμε τη χατζάρα να πούμε να κλείσουν τα θέατρα από τη μια μέρα στην άλλη", είπε, αναφέροντας ότι θα δοθούν κάποιες παρατάσεις αλλά όχι στις κραυγαλέες περιπτώσεις. "Σε αυτές θα μπει λουκέτο", σημείωσε. 

Αναφέρθηκε όμως και στο μείζον θέμα της δημιουργίας του τζαμιού στην Αθήνα, λέγοντας: "Είναι δυνατόν; Είμαστε σοβαροί; Έχουμε ανθρώπους που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα. Δεν είναι δυνατόν να προσεύχονται σε υπόγεια και γκαράζ.

Πρέπει να γίνει ένα τέμενος στην Αθήνα, όπως υπάρχουν παντού", είπε, προσθέτοντας ότι αυτό που θα δημιουργηθεί στον Ελαιώνα δεν θα είναι το μοναδικό. "Ένας ή δύο χώροι στα επτά κοινοτικά διαμερίσματα που πληρούν τις προδιαγραφές θα γίνουν τζαμιά. Για να μη δημιουργήσουμε μία τερατώδη κατάσταση, θα νομιμοποιήσουμε κάποια ακόμη".