“Vampire Facial”: ένα περίεργο beauty trend!

Όσο η επιστήμη εξελίσσεται, όλο και περισσότερες μέθοδοι ανακαλύπτονται για την επιβράδυνση της γήρανσης του δέρματος, ένα θέμα που απασχολεί αρκετές γυναίκες. Μία από αυτές είναι το Blood Facial ή αλλιώς "Vampire Facial", την οποία μάλιστα έχουν δοκιμάσει αρκετές celebrities, μεταξύ των οποίων η Kim Kardashian…Θέλετε να μάθετε πώς λειτουργεί;

Το Vampire Facial, λοιπόν, είναι μια διαδικασία, όπου ο ιατρός εξάγει μια μικρή ποσότητα αίματος από το χέρι της γυναίκας, μέσω ειδικής επεξεργασίας διαχωρίζει το πλάσμα του αίματος και τα αιμοπετάλια από τα ερυθρά αιμοσφαίρια και εισάγει στο δέρμα του προσώπου μόνο τα διαχωρισμένα αιμοπετάλια. Η εισαγωγή των αιμοπεταλίων γίνεται επιφανειακά και μερικές φορές προκειμένου να απορροφηθούν καλύτερα ο ιατρός "τσιμπάει" ελαφρώς με μια βελόνα σημεία του δέρματος.

Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι όλη αυτή η "αιματηρή" διαδικασία είναι όντως αποτελεσματική. Η ιδέα είναι ότι τα αιμοπετάλια περιέχουν αναπλαστικούς παράγοντες και είναι γνωστό ότι βοηθούν στην επούλωση τραυμάτων. Αυτοί οι παράγοντες υποστηρίζεται ότι μπορούν να διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου και στην περιοχή του προσώπου.

Δε φαίνεται να υπάρχει μεγάλο ρίσκο σε αυτή τη μέθοδο, εφόσον χρησιμοποιούνται συστατικά από τον ίδιο τον οργανισμό, με μόνη πιθανή περιπλοκή τη μόλυνση του δέρματος από τα τσιμπήματα, εφόσον δεν υπάρχουν οι κατάλληλες προφυλάξεις και συνθήκες υγιεινής, καθώς και ελαφριές μελανιές.