Τσίπρας: Η Βόρεια Μακεδονία που σήμερα γεννήθηκε, θα είναι φίλη χώρα

Τσίπρας: Η Βόρεια Μακεδονία που σήμερα γεννήθηκε, θα είναι φίλη χώρα

Ο πρωθυπουργός εξάρει το θάρρος και την τόλμη των βουλευτών

Ιστορική μέρα για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή, τονίζοντας ότι βάζει τέλος σε μια μεγάλη εκκρεμότητα και θωρακίζει την αρχαία ελληνική κληρονομιά.

Ευχαρίστησε τους 153 βουλευτές που παρά τις μεγάλες πιέσεις και τις απειλές άντεξαν και ψήφισαν τη συμφωνία προτάσσοντας το εθνικό καθήκον ενώ πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Απευθυνόμενος δε σε όσους διαφώνησαν με την κύρωση της συμφωνίας, είπε ότι «να είναι βέβαιοι, ότι σύντομα θα δουν τα οφέλη από το ιστορικό βήμα που κάναμε προς τα εμπρός».

Τόνισε δε, ότι «σήμερα γεννήθηκε η Βόρεια Μακεδονία, η οποία θα είναι μια φίλη χώρα, σύμμαχος και συμπαραστάτης της Ελλάδας στις προσπάθειές της για την ασφάλεια, τη σταθερότητα και τη συνανάπτυξη στη περιοχή».

Νωρίτερα σε αναρτήσεις του στο Twitter αναφέρθηκε  στο θάρρος και την τόλμη των βουλευτών που ψήφισαν υπέρ της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, κάνοντας λόγο για «ιστορική μέρα».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σήμερα είναι μια μέρα ιστορική. Η Ελλάδα θωρακίζει σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της, την κληρονομιά της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας».

Συνεχίζει αναφέροντας ότι «οι επόμενες γενιές και στις δυο χώρες θα χρωστούν ευγνωμοσύνη στους βουλευτές που με θάρρος και τόλμη έβαλαν τα θεμέλια για ένα μέλλον ειρήνης, αλληλεγγύης και αρμονικής συνύπαρξης ανάμεσα στους δυο λαούς».

Και καταλήγει τονίζοντας ότι «η Βόρεια Μακεδονία που σήμερα γεννήθηκε, θα είναι μια φίλη χώρα. Σύμμαχος και συμπαραστάτης της Ελλάδας στις προσπάθειές της για την ασφάλεια, τη σταθερότητα και τη συνανάπτυξη στη περιοχή».