Κορυφαία ονόματα συμμετέχουν στο soundtrack του “Υπέροχου Γκάτσμπι”

Διαβάστε αναλυτικά τα μεγάλα ονόματα που πλαισιώνουν το soundtrack του «Great Gatsby» του Μπαζ Λούρμαν, την παραγωγή του οποίου υπογράφει ο Jay Ζ. 

Η Μπιγιονσέ, ντουέτο με τον Andre 3000, σε διασκευή του "Back in Black" της Εϊμι Γουάινχαουζ, αλλά και Jay Z, will.i.am, ο Μπράιν Φέρι με την ορχήστρα του, Τζακ Γουάιτ, Λάνα Ντελ Ρέι, Lady Gaga, Florence and The Machine. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που προσέλκυσε ο  Jay Ζ, σε συνεργασία με τον Μπαζ Λούρμαν για την φιλόδοξη κινηματογραφική διασκευή του τελευταίου στον "Υπέροχο Γκάτσμπι" του Σκοτ  Φιτζέραλντ.

Ο Λούρμαν έχει φτιάξει ένα πραγματικό έπος (που ανυπομονούμε να δούμε στην πρεμιέρα του φετινού φεστιβάλ Καννών) με τη σήμα κατατεθέν μεταμοντέρνα ματιά και σκηνοθετική του ενέργεια: στιβαροί πρωταγωνιστές, χρώμα, ταχύτητα στην κινηματογράφηση, τρέλα στο μοντάζ και, πάνω από όλα, μουσική.

Η οποία, όχι, δε θα είναι τζαζ, αλλά μία σόουλ, φανκ, χιπ χοπ, ποπ και indie μουσική αδρεναλίνη, την οποία ενορχηστρώνει και υπογράφει ο Jay-Z , ο οποίος τελεί χρέη executive producer στην ταινία και έχει κάνει και την παραγωγή στο soundtrack (το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 9 Μαΐου).

"Το μυθιστόρημα του Φιτζέραλντ είναι πλούσιο σε μουσικές αναφορές της εποχής, οι οποίες έχουν να κάνουν με την ιστορική και πολιτιστική εικόνα του 1922" λέει ο Μπαζ Λούρμαν, εξηγώντας την επιλογή του να χρησιμοποιήσει σύγχρονο soundtrack. "Τότε ο Φιτζέραλντ έγραφε για κοινό της Jazz Age, εμείς όμως απευθυνόμαστε σε κοινό της hip-hop age. Είναι σημαντικό να δημιουργήσουμε την ίδια αίσθηση μουσικής ευφορίας με αυτή που είχε ο αναγνώστης των 20ς..."

Αναλυτικά τι θα περιέχει το soundtrack του "Υπέροχου Γκάτσμπι":

"100$ Bill" - JAY Z
"Back To Black" - Beyonce x Andre 3000
"Bang Bang" - will.i.am
"A Little Party Never Killed Nobody (All We Got)" - Fergie + Q Tip + GoonRock
"Young And Beautiful" - Lana Del Rey
"Love Is The Drug" - Bryan Ferry with The Bryan Ferry Orchestra
"Over The Love" - Florence + The Machine
"Where The Wind Blows" - Coco O. of Quadron
"Crazy in Love" - Emeli Sande and The Bryan Ferry Orchestra
"Together" - The xx
"Hearts A Mess" - Gotye
"Love Is Blindness" - Jack White
"Into the Past" - Nero
"Kill and Run" - Sia

Για περισσότερα νέα της showbiz, novacinema