Μαρκογιαννάκης: Δε θα ξανακληθεί στην Προανακριτική ο Βενιζέλος

Απέκλεισε το ενδεχόμενο να κληθεί εκ νέου ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην Προανακριτική Επιτροπή που ερευνά την υπόθεση με τη λίστα Λαγκάρντ, ο πρόεδρος της επιτροπής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

"Ο κ. Βενιζέλος εξετάστηκε επί δεκαώρου προχθές. Σε κάθε περίπτωση θα αποφασίσει η επιτροπή. Και υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα, φοβάμαι ότι θα υπάρχει η ίδια ένταση και η ίδια εικόνα που είχαμε και την περασμένη Πέμπτη το πρωί. Δε θα ήθελα να το ξαναζήσω", τόνισε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης αναφερόμενος σχετικά με την κατάθεση του Γιώργου Παπανδρέου, είπε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα εάν υποβάλει υπόμνημα, εκτός εάν υπάρξουν-όπως είπε-ενστάσεις από μέλη της επιτροπής, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα αποφασίσει η πλειοψηφία.

"Εάν ο κ. Παπανδρέου στείλει υπόμνημα δε θα τεθεί θέμα, εκτός εάν κάποιοι συνάδελφοι δεν αρκεστούν στο υπόμνημα και θέσουν ζήτημα οπωσδήποτε παρουσίας του κ. Παπανδρέου. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει, εφόσον και η πλειοψηφία έχει την ίδια άποψη, να επιδοθεί νόμιμα κλήση προ 24 ωρών και μετά ταύτα θα ακολουθήσουν ό,τι αποφασίσει η επιτροπή", είπε.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι όσοι πρωθυπουργοί έχουν κληθεί να καταθέσουν σε επιτροπές, το έχουν κάνει με υπομνήματα.