Γερμανία: Πρωταθλήτρια η Μπάγερν με γκολ-ποίημα

Πρωταθλήτρια Γερμανίας στέφθηκε πανηγυρικά η Μπάγερν Μονάχου στην Κόμερτζμπανκ Αρίνα της Φρανκφούρτης.

Οι Βαυαροί, εντυπωσιακοί καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν, πέτυχαν τη νίκη που τους χάρισε και μαθηματικά τον τίτλο στην έδρα της ευχάριστης έκπληξης της φετινής σεζόν στη Μπουντεσλίγκα, Άιντραχτ.

Η ομάδα του Γιουπ Χάινκες κυριάρχησε σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, το οποίο χαρακτηρίστηκε από την ταχύτητά του.

Ο Αλάμπα, σκόρερ μεσοβδόμαδα στην επίσης πειστική νίκη επί της Γιουβέντους, έχασε πέναλτι στο 27'. Οι γηπεδούχοι της Φρανκφούρτης, οι οποίοι, αξιόμαχοι, διεκδικούν έξοδο στο Champions League της ερχόμενης περιόδου προσπάθησαν να απειλήσουν με τους Σελόζι και Ρόντε χωρίς επιτυχία.

Η Μπάγερν πήρε τη νίκη με γκολ-ποίημα του Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ με τακουνάκι, έπειτα από σέντρα του Φίλιπ Λαμ από τα δεξιά.

Η ομάδα της Βαυαρίας επέστρεψε στην κορυφή και κατέκτησε τη... σαλατιέρα μετά από δύο συνεχόμενες κατακτήσεις του γερμανικού πρωταθλήματος από τη Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Ήταν, πάντως, αναμφισβήτητη κυρίαρχος από την αρχή της χρονιάς. Έχει σημειώσει 79 τέρματα σε 28 αγώνες, ενώ σε 14 αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα μακριά από το γήπεδό της, μετρά 13 νίκες και μόλις μία ισοπαλία! Αήττητη, λοιπόν, μακριά από το Μόναχο. Στην Allianz Arena, πάντως, έχει έντεκα νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα.