Καραμανλής για Συμφωνία Πρεσπών: Η διαπραγμάτευση έγινε με αδικαιολόγητη βιασύνη

Καραμανλής για Συμφωνία Πρεσπών: Η διαπραγμάτευση έγινε με αδικαιολόγητη βιασύνη

«Όφειλε η Κυβέρνηση να σεβαστεί την ευαισθησία και να αφουγκραστεί τις εύλογες ανησυχίες της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών»

Με γραπτή δήλωση του ο Κώστας Καραμανλής παρεμβαίνει για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο πρώην πρωθυπουργός μιλάει για το Μακεδονικό κάνοντας λόγο για αδικαιολόγητη βιασύνη.

Όλη η δήλωση του Κώστα Καραμανλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών:

«Όπως έχω ήδη επισημάνει, η κα Μπακογιάννη έχει περιγράψει με ακρίβεια την πολιτική της τότε Κυβέρνησης, που οδήγησε στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι. Απόφαση που προσέφερε ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό διαπραγματευτικό πλεονέκτημα στη Χώρα μας, το οποίο δυστυχώς δεν αξιοποιήθηκε όπως έπρεπε.

Η κριτική της Νέας Δημοκρατίας για την προκείμενη συμφωνία είναι ισχυρή και πλήρως τεκμηριωμένη. Ιδίως μάλιστα όταν η όλη διαπραγμάτευση έγινε υπό όρους αδικαιολόγητης βιασύνης και όταν, προφανώς, άλλοι είναι εκείνοι που επείγονται για την διευθέτηση του θέματος. Οπωσδήποτε όμως όχι η Ελλάδα.

Τέλος, όφειλε η Κυβέρνηση να σεβαστεί την ευαισθησία και να αφουγκραστεί τις εύλογες ανησυχίες της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, αλλά και να διαμορφώσει με δική της πρωτοβουλία συνθήκες στοιχειώδους εθνικής συνεννόησης. Δεν είναι επιτρεπτό εθνικά θέματα τέτοιας σημασίας να οδηγούν σε οξύτητα που ευνοεί διχαστικό κλίμα».

Κορυφώνεται η μάχη στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Την ίδια ώρα κορυφώνεται στη Βουλή η μάχη για τη στη Βουλή η μάχη για τη συμφωνία των Πρεσπών. Αργά το βράδυ αναμένεται να τεθεί προς ψηφοφορία στο ελληνικό Κοινοβούλιο η συμφωνία.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που αναμένεται να γίνει τα μεσάνυχτα στη Βουλή όταν θα έχει ολοκληρωθεί η διήμερη συζήτηση, η Συμφωνία αναμένεται να γίνει δεκτή από την απόλυτη πλειοψηφία του αριθμού των βουλευτών.

Με βάση τους υπολογισμούς, η Συμφωνία των Πρεσπών θα συγκεντρώσει παραπάνω από 151 «ναι». Κι αυτό καθώς στους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι θα προστεθούν οι Έλενα Κουντουρά, Βασίλης Κόκκαλης και Θανάσης Παπαχριστόπουλος-, καθώς και η υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα και ο Σπύρος Δανέλλης που έδωσαν την προηγούμενη εβδομάδα ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, όπως και όσοι από το Ποτάμι ακολουθούν τη γραμμή του Σταύρου Θεοδωράκη και συγκεκριμένα πλην ίδιου του αρχηγού του κόμματος οι Γιώργος Μαυρωτάς και Σπύρος Λυκούδης.