Ο πονοκέφαλος του ΣΥΡΙΖΑ ακούει στο όνομα Αλαβάνος

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στο επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ για την πρωτοβουλία του Αλέκου Αλαβάνου ο οποίος προχωρά στην ίδρυση νέου κόμματος, με σημαία την έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχοινοβατεί μεταξύ ευρωπαϊκού προφίλ και της νέας γραμμής "δεν είναι φετίχ το ευρώ" την ώρα που ο νέος πονοκέφαλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακούσει στο όνομα του πρώην αρχηγού του...

Την ίδια στιγμή, ερώτημα παραμένει η στάση που θα κρατήσει η αριστερή πτέρυγα της Κουμουνδούρου, με τον Λαφαζάνη να έχει βρεθεί πολλάκις τον τελευταίο καιρό απέναντι από τον πρόεδρο του κόμματος.

Μπορεί σε κατ'ιδίαν συζητήσεις τους στελέχη του κόμματος να εκτιμούν ότι δεν θα έχουν διαρρος προς το κόμμα του Αλέκου Αλαβάνου, ωστόσο έχει σημάνει συναγερμός, αφού η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ξεκάθαρη και από το 'θα σκίσω το μνημόνιο" έχει περάσει στις επαφές με τον Σόιμπλε και το ΔΝΤ και πάλι πίσω στο "όχι παση θυσία στο ευρώ".

Η τελευταία στροφή μπορεί να ικανοποιεί μερικώς στελέχη της μειοψηφίας, όμως στελέχη της αριστερής πτέρυγας παρατηρούν τηρώντας αποστάσεις ασφαλείας τις θέσεις του κ. Αλαβάνου. Μάλιστα ένας από τους λόγους της νέας στροφής του Αλέξη Τσίπρα είναι η έντονη ανησυχία για χάσιμο δυνάμεων προς τα αριστερά και ειδικά προς την κίνηση του κ. Αλαβάνου. Η Κουμουνδούρου θεωρεί ότι έτσι θα καταφέρει να περιορίσει τις απώλειες.