Top hotel Spa με… τεκίλα, κρασί και ρούμι

Τα οφέλη του αλκοόλ στις θεραπείες προσώπου και σώματος δεν είναι κάτι καινούριο στην Ευρώπη, όπου ήδη χρησιμοποιούν τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες του κόκκινου κρασιού και την μπύρα για την αναγέννηση κυττάρων.

Από τα πιο γνωστά μέρη είναι οι πηγές της Caudalie στη Μπορντό της Γαλλίας και το Chodovar Beer Spa στη δυτική Τσεχία. Η τάση για τη χρήση φυσικών συστατικών και ιαματικών λουτρών προσελκύει τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερους ταξιδιώτες άνδρες και γυναίκες σε όλα τα μέρη του κόσμου.

Σας παρουσιάζουμε μερικές από αυτές τις θεραπείες σε μοναδικές περιοχές του λεγόμενου Νέου Κόσμου που θα καταφέρουν να σας αναζωογονήσουν και να σας ξεκουράσουν με τη χρήση τεκίλας, bourbon και ρούμι αποφεύγοντας το hangover που θα είχατε μετά την κατανάλωση τους.

The Spa at Four Seasons Resort Vail, Κολοράντο

Στο συγκεκριμένο spa έχουν δημιουργήσει για εσάς μια σειρά υπηρεσιών με βασικό συστατικό τη μπύρα, που έχει θεραπευτικές ιδιότητες για το δέρμα. Το Amber Ale Foot Soak περιλαμβάνει ποδόλουτρο με μπύρα, scrub με θρυματισμένη βύνη και κριθάρι και μασάζ με ειδικά έλαια. Η θεραπεία Stout Scalp ενυδατώνει και εξισορροπεί τα επίπεδα του ph με ένα μείγμα από μέλι και τον αφρό μαύρης μπύρας. Το scrub σε λίμνη λάβας αφαιρεί το ξηρό δέρμα, ενώ παράλληλα αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος μέσα από ένα αφρώδες scrub από θαλασσινό αλάτι και μπύρα. Γεμάτο θρεπτικές βιταμίνες, μαγιά και φλαβονοειδή το Cara de Luna Black Ale Wrap θα σας «τυλίξει» με ένα συσφικτικό και αποτοξινωτικό μείγμα δημητριακών.

Spa Qualia, Hamilton Island, Αυστραλία

Αυτό το βραβευμένο σπα επιφυλάσσει χαλαρωτικές στιγμές και εσάς και το σύντροφο σας με ένα τρίωρο πακέτο θεραπείας με βάση το κρασί. Ενσωματώνοντας τα πλούσια σε αντιοξειδωτικά εκχυλίσματα σταφυλιών με φυσικά προϊόντα η εκλπηκτική αυτή εμπειρία ξεκινά με ένα μασάζ σώματος με chardonnay και συνεχίζεται με απολέπιση σώματος με κρασί. Στη συνέχεια οι επισκέπτες τυλίγονται με μια μάσκα από αποτοξινωτικό κόκκινο κρασί και σαμπάνια και αφήνονται να απολαύσουν μια θεραπεία μαλλιών. Μετά το μπάνιο σας θα γευτείτε κρασί συνοδευμένο από ποικιλλία φρούτων.

Hacienda Spa at Hacienda Beach Club & Residences, Cabo San Lucas, Μεξικό

Το spa του φημισμένου ξενοδοχείου αντλεί μυστικά από τις παραδοσιακές θεραπευτικές τεχνικές του Μεξικό, με τη χρήση φυσικών προϊόντων, όπως η καρύδα και το φασκόμηλο. Η θεραπεία όμως που θα σας εντυπωσιάσει είναι το δημοφιλές μασάζ από τεκίλα, που θεραπεύει την επιδερμίδα και βοηθά στην αυτοσυγκέντρωση.

Grand Traverse Resort & Spa, Μίσιγκαν

Οι υπηρεσίες αυτού του spa ποικίλλουν καθώς σχετίζονται με εποχικά θέματα, όπως είναι οι αλλεργίες και το ξηρό λόγω κρύου δέρμα. Το scrub σώματος απομακρύνει το ξηρό δέρμα με ένα μείγμα από ρούμι και πλούσια σε αντιοξειδωτικά σοκολάτα. Η θεραπεία γίνεται κάτω από ένα ντους με επτά βρύσες και θα κάνει το δέρμα σας λαμπερό και δροσερό.

Kaua Club & Spa at Park Hyatt Mendoza, Αργεντινή

Το ξενοδοχείο έχει ενσωματώσει τα σταφύλια και το κρασί σε πολλές από τις υπηρεσίες του. Η απολέπιση σώματος γίνεται από ένα μείγμα με βάση το σταφύλι και αμέσως μετά μια μάσκα κόκκινου κρασιού και σταφυλιού θα σας τυλίξει προσδίδοντας στο δέρμα σας τόνωση και ελαστικότητα. Η περιποίηση των μαλλιών σας με σπόρους σταφυλιού και κρασί θα ολοκληρώσει τη θεραπεία σας.