Με το ελληνικό… Air Force One θα ταξιδέψει 15χρονος ασθενής

Τη διακομιδή ενός 15χρονου αγοριού με σοβαρό πρόβλημα υγείας στο Αννόβερο της Γερμανίας με το κυβερνητικό αεροσκάφος αποφάσισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Ο 15χρονος Μανώλης Βογιατζής πάσχει από σηραγγώδες αγγείωμα στελέχους εγκεφάλου, πάθηση που, όπως ανέφερε ο κ. Λυκουρέντζος, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί σε ελληνικό νοσοκομείο, ενώ η μεταφορά του στο εξωτερικό απαιτεί ειδικές συνθήκες αποσυμπίεσης κατά τη διάρκεια της πτήσης, και γι' αυτό θα πραγματοποιηθεί με το κυβερνητικό αεροσκάφος.

"Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του δεκαπεντάχρονου Μανώλη, με εντολή μου πραγματοποιήθηκαν από το Υπουργείο Υγείας, άμεσα και κατ’ εξαίρεση, όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κ. Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο", τόνισε ο κ. Λυκουρέντζος.

Ο Μανώλης Βογιατζής θα μεταφερθεί σε ειδική και εξειδικευμένη μονάδα νοσηλείας στο International Neuroscience Institute στο Αννόβερο της Γερμανίας, όπου θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

 

Διαβάστε επίσης: Προσπάθειες απεμπλοκής του λογαριασμού για τον 15χρονο μαθητή