Η λεσβιακή κοινότητα της Ρωσίας εκδίδει το πρώτο της περιοδικό

Το πρώτο αντίτυπο του Agens κρέμεται ήδη στα περίπτερα της Ρωσίας. Πρόκειται για το πρώτο περιοδικό που εκδίδει μια ομάδα Ρωσίδων και απευθύνεται στις λεσβίες αλλά και τους γκέι της χώρας.

Σύμφωνα με την 24χρονη εκδότρια του περιοδικού, Milena Chernyavskaya, υπάρχει μια μεγάλη μερίδα γυναικών με ομοφυλοφιλικό σεξουαλικό προσανατολισμό, οι οποίες “δεν θέλουν να κατέβουν στο δρόμο με πλακάτ και να φωνάζουν στα μεγάφωνα”. Ενώ στόχος της ομάδας που είχε την πρωτοβουλία για την έκδοση του περιοδικού είναι “να δημιουργήσουν μια νέα εικόνα για τη λεσβιακή κοινότητα”.

 

Το πρώτο φύλλο του περιοδικού έχει 120 σελίδες, το εξώφυλλο του έχει ανοικτό ροζ χρώμα ενώ τα άρθρα του είναι αφιερωμένα στο lifestyle σε συμβουλές για ομορφιά και προσεγμένη εμφάνιση, προτάσεις εξόδου και πολλά άλλα. Το μοναδικό που το ξεχωρίζει ίσως από ένα οποιοδήποτε άλλο γυναικείο περιοδικό είναι η ένδειξη στο εξώφυλλο που γράφει “κατάλληλο για 18 και άνω”.

Σε πρώτη φάση, το περιοδικό θα κυκλοφορεί κάθε τρίμηνο, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με την Chernyavskaya το περιοδικό απευθύνεται κατά βάση “σε γυναίκες ηλικίας 22-32 ετών, με εισοδήματα στο μέσο όρο και άνω και πανεπιστημιακή μόρφωση”.

Το περιοδικό εκδίδεται για πρώτη φορά την ώρα που η ρωσική Βουλή συζητά ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο το οποίο απαγορεύει την “ομοφυλοφιλική προπαγάνδα”. Το νομοσχέδιο έχει ήδη τεθεί σε ισχύ σε ορισμένες περιοχές της χώρας περιλαμβανομένης και της Αγίας Πετρούπολης.