Την Τετάρτη η παρουσίαση της “Επιταγής Εισόδου στην Αγορά Εργασίας”

To Πρόγραμμα “Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας, Ανέργων έως 29 ετών”, που αφορά 5μηνη επιδοτούμενη κατά 100% απασχόληση άνεργων αποφοίτων ΑΕΙ/ ΤΕΙ ή αποφοίτων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υπό μορφή πρακτικής άσκησης, θα παρουσιάσει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), αύριο Τετάρτη στην Αθήνα.

Η “Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας” συνιστά μια ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων τριών φάσεων, η οποία λαμβάνει υπόψη και αξιοποιεί τις διαφορετικές ανάγκες των άνεργων νέων, ανάλογα με το εκπαιδευτικό τους επίπεδο. Το πρόγραμμα διακρίνεται σε τρεις φάσεις, κατά τις οποίες οι ωφελούμενοι:
α) θα παρακολουθήσουν 80 ώρες κατάρτισης,
β) θα τοποθετηθούν για πρακτική άσκηση διάρκειας πέντε μηνών (500 ώρες) σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με παράλληλη παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής και υποστήριξης και
γ) με το πέρας της πρακτικής άσκησης θα μπορούν να προσληφθούν σε επιδοτούμενες θέσεις εργασίας, με πλήρη μισθό και ασφάλιση, τουλάχιστον για ένα έτος.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, η ΕΕΔΕ θα συνεργαστεί με τον ΣΕΛΠΕ, για να προσφέρει στα μέλη του τις ακόλουθες υπηρεσίες:
1. καταγραφή των αναγκών τόσο σε αριθμό “απασχολουμένων-θέσεις πεντάμηνης πρακτικής 'άσκησης”, όσο και σε “δεξιότητες” που η κάθε εταιρία-μέλος του ΣΕΛΠΕ θέτει ως προϋπόθεση να διαθέτουν οι υποψήφιοι άνεργοι,
2. ανάπτυξη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που καλύπτουν τις ανάγκες κάθε εταιρίας μέλους του ΣΕΛΠΕ,
3. αξιολόγηση και επιλογή των ανέργων μέσω διαδικασίας συνεντεύξεων.
4. παρακολούθηση και εποπτεία της πρακτικής άσκησης για τον κάθε άνεργο–απασχολούμενο.

O ΣΕΛΠΕ και η ΕΕΔΕ, αναγνωρίζοντας ότι αυτό που χρειάζεται κάθε επιχείρηση για να αναπτυχθεί δεν είναι απλώς επιδοτούμενοι εργαζόμενοι, διασφαλίζουν την επιλογή εκείνων των ανέργων που ταιριάζουν σε κάθε επιχείρηση σε ότι αφορά τις γνώσεις, τις δεξιότητες και την κουλτούρα.