Πόλεμος Τζιμ Κάρεϊ και Fox News

Μετά από ένα καυστικό σκετς παρωδίας όπου ο διάσημος κωμικός κατέκρινε τον Τσάρλτον Ιστον και τους οπλοκατόχους στην Αμερική, το συντηρητικό κανάλι ειδήσεων Fox News ξεκίνησε πόλεμο στον Τζιμ Κάρεϊ. Κι εκείνος αντεπιτέθηκε...

Ο Τζιμ Κάρεϊ γύρισε ένα βίντεο για το γνωστό σατιρικό site funny or die, όπου τραγουδάει μία καυστική κάντρι παρωδία για τον Τσάρλτον Ιστον και όσους πιστούς της Εθνικής Οργάνωσης Οπλοχρηστών Αμερικής πρεσβεύουν τις ίδιες ιδέες.  Το σκετς, το οποίο είχε την μορφή ενός τραγουδιού κάντρι με πειραγμένους στίχους που καυτηρίαζαν την εμμονή των Νότιων για τα όπλα τους είχε τίτλο «Cold Dead Hand» - μία φράση που έκανε διάσημη ο Τσάρλτον Ιστον. Το 2000, όταν ήταν ακόμα Πρόεδρος της NRA (Εθνικής Οργάνωσης Οπλοχρηστών Αμερικής) ο χολιγουντιανός «Σπάρτακος» είχε δώσει μία ένθερμη υπέρ της χρήσης όπλων ομιλία, όπου στο τέλος της ύψωσε το τουφέκι του και είπε «θα μου το πάρουν μόνο από το παγωμένο νεκρό χέρι μου».

Ο Κάρεϊ, υπό τη σκιά των τόσων και τόσων μελανών γεγονότων μαζικών δολοφονιών στην Αμερική (με τελευταία την τραγωδία στο δημοτικό σχολείο του Κονέκτικατ) είναι ένας από τους δεκάδες χολιγουντιανούς σταρ που έχουν πάρει θέση υπέρ της κατάργησης της οπλοχρησίας. Αυτό το βίντεο, παρόλο που πράγματι φλέρταρε με το κακόγουστο, ήταν μία επίθεση στην NRA.

Με πρόμαχο το πιο συντηρητικό κανάλι ειδήσεων της Αμερικής, ο πόλεμος ξέσπασε. Ο παρουσιαστής της εκπομπής «The Five», Γρεγκ Γκάτφελντ, αποκάλεσε τον Κάρεϊ «πανηλίθιο», την καριέρα του «πεθαμένη», ενώ για το ότι τα έβαλε με έναν νεκρό που δεν μπορεί να απαντήσει, του ευχήθηκε να «καταντήσει ξανά να κοιμάται άφραγκος στο αυτοκίνητό του, όπως ακριβώς ξεκίνησε την ζωή του στο Λος Αντζελες...»

Ο Γκάντφελντ και οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι του Fox News συνέχισαν κατηγορώντας τον Κάρεϊ και ολόκληρο το Χόλιγουντ για υποκρισία: «σατιρίζουν και κατηγορούν ανθρώπους που δεν έχουν τις επαύλεις τους με τα ψηλά τείχη και το προσωπικό ασφαλείας να τους φρουρούν», «πολύ εύκολο για τον Κάρεϊ να κατηγορεί τον κόσμο που χρησιμοποιεί όπλα για να αμυνθεί, όταν ο ίδιος έχει προσωπικό φρουρό ασφαλείας που... οπλοφορεί!»

Ο Κάρεϊ απάντησε με επίσημη δήλωσή του λέγοντας ανάμεσα σε άλλα ότι: «θα έκανε μήνυση στο Fox News αν πίστευε ότι όλοι αυτοί οι ηλίθιοι αξίζουν το χρόνο του», χαρακτήρισε το κανάλι «μέρος όπου καταλήγουν κάποιοι που θέλουν να πιστεύουν ότι είναι δημοσιογράφοι, ενώ δεν είναι τίποτα» και ευχήθηκε στο Fox News... να κλείσει!

Για περισσότερη showbiz, novacinema