Έτοιμοι για νέο γύρο ανόδου στις αγορές;

Μια ακόμα ανακοίνωση για την αμερικανική οικονομία ήταν χειρότερη από τις εκτιμήσεις και φαίνεται ότι έχουμε μπει σε μια νέα φάση επιδείνωσης των μακροοικονομικών στοιχείων για την αμερικανική οικονομία.

Σε πολλές αναφορές μας είχαμε εστιάσει σε αυτόν τον προβληματισμό, καθώς η πορεία των μακροοικονομικών στοιχείων έδειχνε να έχει φθάσει σε μια κορύφωση. Στις επόμενες συνεδριάσεις θα κληθούμε να διαπιστώσουμε εάν έχει συμβεί αυτή η αλλαγή.

Αν ισχύει, θα έχουμε περάσει σε ένα νέο κύκλο ανόδου της αγοράς. Η άνοδος των τελευταίων εβδομάδων στηρίχθηκε στο γεγονός της σταδιακής βελτίωσης της αμερικανικής οικονομίας. Η νέα άνοδος, θα στηριχθεί στις ενδείξεις υποχώρησης της ανάπτυξης.

Όσο και αν αυτό ακούγεται οξύμωρο, κάθε επιδείνωση της αμερικανικής οικονομίας απομακρύνει τις ελπίδες για απόσυρση των μέτρων στήριξης από τη Fed και αυτό ενισχύει τις αγορές και αποδυναμώνει το δολάριο.

Ήδη, λίγα λεπτά μετά από την ανακοίνωση και η ισοτιμία EUR/USD διαπραγματεύεται στα 1,2845 ενώ ο Dow Jones έχει επιστρέψει κοντά στις 14600 μονάδες.