Ο Ριζάι έφτιαχνε βόμβα μέσα σε πλαστικό τάπερ!

Δύο εβδομάδες περίπου έχουν περάσει από την απόπειρα απόδρασης του βαρυποινίτη Αλκέτ Ριζάι και στο κελί του εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχου από άνδρες του ΕΚΑΜ, ένα σχεδιάγραμμα και κάποια υλικά για την κατασκευή βόμβας.

Στο ίδιο μέρος βρέθηκε κρυμμένο ένα πλαστικό τάπερ, το οποίο ο βαρυποινίτης σκόπευε να μετατρέψει σε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό. Μάλιστα, είχε τρυπήσει το σκεύος και είχε τοποθετήσει διακόπτη.

Τα ευρήματα αυτά, σε συνδυασμό με ένα πιστόλι και δύο χειροβομβίδες που βρέθηκαν σε πτέρυγα του Κορυδαλλού, όπου θα μεταφερόταν ο Αλκέτ Ριζάι για δικαστική του υπόθεση, δείχνουν ότι, ο ίδιος βαρυποινίτης και η ομάδα του βρίσκονται σε έντονη κινητικότητα.

Ο βαρυποινίτης κατά την απόπειρα απόδρασης του είχε προσπαθήσει να ξεγελάσει τις Αρχές, επί 24 ώρες, με την απειλή δήθεν κατοχής εκρηκτικού μηχανισμού, που πυροδοτούνταν με τηλεκοντρόλ και θα ανατίναζε τις φυλακές Μαλανδρίνου στον αέρα, αν δεν του διέθεταν ένα ΙΧ αυτοκίνητο για να αποδράσει, μαζί με τους δύο άλλους Αλβανούς συγκρατούμενους του, με τους οποίους κρατούσε ομήρους τους έξι σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Ωστόσο, αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για ένα μικρό τρανζίστορ, τυλιγμένο με μονωτική ταινία, καλώδια και μπαταρία.