Πρόστιμο – μαμούθ για τους Dolce & Gabbana

Πρόστιμο 343 εκατ. ευρώ καταδικάσθηκαν να πληρώσουν για υπόθεση φοροδιαφυγής οι διάσημοι Ιταλοί στυλίστες του οίκου Dolce & Gabbana. Η ιταλική εφορία που είχε υποβάλει το -διόλου ευκαταφρόνητο- πρόστιμο των 343,4 εκατ. ευρώ συν τους τόκους, δικαιώθηκε μετά από προσφυγή στο εφετείο με την ετυμηγορία να θέλει το γνωστό δίδυμο ένοχο για "μια στάση παραβίασης της νομοθεσίας με μόνο στόχο να υπάρξει φορολογικό πλεονέκτημα" σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ADN Kronos.

Οι δύο σταρ της υψηλής ραπτικής κατηγορούνται για τη δημιουργία μιας σειράς από εταιρείες-βιτρίνα —ανάμεσα στις οποίες την Gado, από τα αρχικά των επωνύμων τους— το 2004 και το 2005 στο Λουξεμβούργο, αναθέτοντάς τους να ελέγχουν τις μάρκες του ομίλου ώστε να διαφεύγουν από την ιταλική εφορία, μολονότι η διαχείριση των εταιρειών αυτών γινόταν στην πραγματικότητα από τη Ιταλία.

Από πλευράς τους, ο Ντομένικο Ντόλτσε και ο Στέφανο Γκαμπάνα θα προσφύγουν στο Ακυρωτικό Δικαστήριο, κάτι που στην Ιταλία αναστέλλει την εκτέλεση της ποινής. Μάλιστα, στο Twitter ο Στ. Γκαμπάνα υπερασπίστηκε τη θέση του, σχολιάζοντας "Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι να κάνω ρούχα κι αυτό είναι όλο! Ας κάνουν κι ας λένε ό,τι θέλουν". Επανέλαβε επίσης, "το να είμαι κατηγορούμενος για κάτι που δεν είναι αλήθεια, δεν είναι ωραίο πράγμα, αλλά κατά βάθος αδιαφορώ, όλοι θα καταλήξουμε κάτω από το χώμα".

Συγκεντρωτικά και οι δύο στυλίστες του οίκου Dolce & Gabbana, που συγκαταλέγουν μεταξύ των πελατών τους διασημότητες παγκοσμίου φήμης, έχουν απορρίψει συστηματικά τις κατηγορίες σε βάρος τους.