Η τραγική μοίρα της Κατερίνας που νίκησε τη λευχαιμία…

Στη μάχη της με τη λευχαιμία, πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της και κατάφερε να βγει νικήτρια. Οταν όμως βρέθηκε στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή, δεν μπόρεσε να ξεφύγει.

Η σφαίρα από το καλάσνικοφ των ληστών διαπέρασε το στήθος της, την ώρα που οδηγούσε για να επιστρέψει στο σπίτι της. Λίγη ώρα μετά, στο νοσοκομείο Κορίνθου, η 25χρονη κοπέλα άφησε την τελευταία της πνοή...

Όπως γράφει το 'Έθνος" η Κατερίνα Ζώγαλη από την Κόρινθο είναι το αθώο θύμα των αδίστακτων ληστών που το βράδυ της Παρασκευής δεν δίστασαν να πυροβολήσουν εν ψυχρώ τα περιπολικά που τους καταδίωκαν. Νωρίτερα, είχαν επιτεθεί σε ταβέρνα στην περιοχή Παλαιοκούνδουρα της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών-Θηβών, απ'όπου υπό την απειλή όπλων είχαν διαφύγει με το τζιπ του ιδιοκτήτη, ένα μαύρο Σουμπαρού Φόρεστερ.

Αμέσως ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό, προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες. Γύρω στις 11.30, αστυνομικοί εντόπισαν το τζιπ λίγο μετά τον Ισθμό, στον δρόμο προς Επίδαυρο. Και η καταδίωξη ξεκίνησε.

Την ίδια ώρα, η 25χρονη Κατερίνα που μόλις είχε σχολάσει από τη δουλειά της -εργαζόταν ως βοηθός λογίστρια σε ξενοδοχείο στις Κεχριές- οδηγούσε με κατεύθυνση προς Κόρινθο.

Στο ύψος των Ισθμίων, τα αυτοκίνητα της καταδίωξης και αυτό της Κατερίνας ήρθαν κοντά. Ο συνοδηγός του ληστή είχε κρεμαστεί από το παράθυρο και πυροβολούσε τους αστυνομικούς.

Την ώρα που το όχημα της 25χρονης εγκατέλειπε την περιοχή, μια σφαίρα από το καλάσνικοφ χτύπησε στην άσφαλτο, διαπέρασε το σασί του αυτοκινήτου της, τρύπησε το πίσω κάθισμα, έφτασε στο κάθισμά της και καρφώθηκε στο σώμα της άτυχης κοπέλας. Η σφαίρα χτύπησε το συκώτι και τον πνεύμονα, αλλά η Κατερίνα διατηρούσε τις αισθήσεις της μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο.

"Χτυπήθηκα, είμαι γεμάτη αίματα", φέρεται να είπε το κορίτσι σε φίλο της, τον οποίο κάλεσε εκείνη την ώρα στο κινητό, που φαινόταν και η ίδια να μην έχει συνειδητοποιήσει την ατυχία της. Το ασθενοφόρο που έφτασε τη μετέφερε στο νοσοκομείο Κορίνθου, όπου κατέληξε λίγη ώρα αργότερα.

Η αγωνίστρια Κατερίνα, όπως τη λένε οι άνθρωποι που τη γνώριζαν, είχε γεννηθεί με πρόβλημα υγείας. Οι γιατροί της είχαν διαγνώσει λευχαιμία και από μικρή είχε περάσει πολλές περιπέτειες και ταλαιπωρίες σε νοσοκομεία, γιατρούς και θεραπείες.

Συμμάχους και συμπαραστάτες στον αγώνα της είχε πάντοτε τους γονείς της, αγρότες και οι δύο, που έκαναν τα πάντα για να τη βοηθήσουν. Με πολλά προβλήματα και οι ίδιοι -ο πατέρας της υποβαλλόταν για πολλά χρόνια σε αιμοκάθαρση- ήταν οι φύλακες-άγγελοι της κόρης τους.

Η γέννηση του μικρού της αδελφού δέκα χρόνια αργότερα, έδωσε τη λύση στο πρόβλημα υγείας της Κατερίνας.

Τα βλαστοκύτταρα που πήραν οι γιατροί από το νεογέννητο μεταμοσχεύτηκαν στην κοπέλα. Και της έσωσαν τη ζωή...

Υστερα από αυτό, η Κατερίνα πήρε τη ζωή στα χέρια της. Εγινε άριστη μαθήτρια στο σχολείο, πέρασε στην ΑΣΟΕΕ, αποφοίτησε στην ώρα της και βρήκε δουλειά στο ξενοδοχείο κοντά στο πατρικό της... Κανείς δεν μπορούσε να γνωρίζει το παιχνίδι που θα της επεφύλασσε η μοίρα...

"Η Κατερίνα είναι μια γλυκιά, δυναμική κοπέλα, που κατάφερε να νικήσει τη λευχαιμία, όχι όμως και τη σφαίρα των ληστών", είπε στο "Εθνος" ο πατέρας Παύλος Στρούμπας, ιερέας του Αγίου Γεωργίου. "Ερχόταν συχνά στην εκκλησία, ήταν πάντα ευγενική και γελαστή... Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι".

Σκληρός κακοποιός ο δραπέτης Μάριο Κόλα

Ο Αλβανός κακοποιός, Μάριο Κόλα που απέδρασε πριν από μια εβδομάδα από τις φυλακές Τρικάλων έχει ταυτοποιηθεί ως ένας από τους δράστες της ληστείας και της φονικής καταδίωξης. Ο 36χρονος κακοποιός, κατηγορείται μεταξύ άλλων για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών, παράνομη οπλοκατοχή και ληστεία κατά συρροή, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών, καθώς και για τη δολοφονία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του "Εθνους", ο 36χρονος δραπέτης είχε λάβει τα μέτρα του και δεν είχε ακουμπήσει ούτε την πόρτα, ούτε το τηλέφωνο που κατέστρεψε η συμμορία του κατά την εισβολή της στην ταβέρνα της παλιάς εθνικής οδού.
Στις έρευνες συμμετέχουν όλες οι αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής, κλιμάκια της ΕΚΑΜ, καθώς και ελικόπτερο με θερμικές κάμερες
Στις έρευνες συμμετέχουν όλες οι αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής, κλιμάκια της ΕΚΑΜ, καθώς και ελικόπτερο με θερμικές κάμερες

Ωστόσο, όταν ο ιδιοκτήτης κατέρρευσε προκειμένου να καθυστερήσει τους ληστές, ο δραπέτης έπιασε ένα μπουκάλι νερό και το έδωσε στη σύζυγο του ιδιοκτήτη για να τον συνεφέρει. Από εκεί, οι αστυνομικοί εντόπισαν το αποτύπωμα, που τελικά ταυτοποιήθηκε με τον κακοποιό.

Σε συμπλοκή με τον 36χρονο Μάριο ή Μάρκο ή Μαριάν ή Ενουάρτ ή Ζαν Κόλα ή Κόλια ή Γκόλια έχει σκοτωθεί ακόμη ένας αθώος πολίτης, πριν από τρία χρόνια στον Βύρωνα. Μία μέρα πριν, ο Κόλια είχε έρθει αντιμέτωπος με αστυνομικούς που τον σταμάτησαν για έλεγχο στο Μαρούσι στις 15 Φεβρουαρίου 2010, όπου τους είχε αφοπλίσει. Την επομένη, είχε εντοπιστεί ξανά με έναν συνεργό του στον Βύρωνα.

Οταν συνειδητοποίησε ότι ήταν εγκλωβισμένος, άρχισε να πετάει χειροβομβίδες εναντίον των αστυνομικών. Στην ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε τραυματίστηκε θανάσιμα ένας 25χρονος Αλβανός υδραυλικός που είχε βγει από ένα κατάστημα, ενώ είχαν τραυματιστεί δύο αστυνομικοί και ο συνεργός του Κόλα.

Ο 36χρονος παραδόθηκε. Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του εντόπισε τα κλεμμένα όπλα των αστυνομικών που είχε αποσπάσει στο Μαρούσι. Οπως αποδείχθηκε, είχε δραπετεύσει μέσα από το Αστυνομικό Τμήμα Θήβας στις 23 Νοεμβρίου του 2009, αφού είχε ακινητοποιήσει τους αστυνομικούς με την απειλή χειροβομβίδας.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ο Κόλα είναι αδίστακτος και πολύ επικίνδυνος κακοποιός, όπως άλλωστε φάνηκε και από το αποτέλεσμα της προχθεσινής συμπλοκής. Μετά την απόδραση των 11 από τα Τρίκαλα, πολλοί είπαν ότι ο "πρωταγωνιστής" της ήταν ο 36χρονος, λόγω... "υψηλών" γνωριμιών στην αλβανική μαφία.

Ανθρωποκυνηγητό στα Λουτρά Ωραίας Ελένης

Το μαύρο τζιπ, που οι δράστες με την απειλή των όπλων είχαν κλέψει από τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας που είχαν ληστέψει, βρέθηκε χθες εγκαταλελειμμένο σε αγροτική περιοχή στον Σολωμό Κορινθίας. Οι ληστές επέλεξαν τους αγροτικούς δρόμους, τους οποίους φαίνεται να γνώριζαν καλά, για να αποφύγουν τα μπλόκα της Αστυνομίας. Τελικά, εγκατέλειψαν το κλεμμένο αυτοκίνητο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Το ότι οι δράστες γνώριζαν τόσο καλά την περιοχή οδηγεί τους αξιωματικούς στο συμπέρασμα ότι η "ομάδα υποστήριξης" του Κόλα ανήκουν στην ομάδα των ληστών που πραγματοποιούσε εισβολές στην περιοχή της Κορίνθου, της Αργολίδας και της Τρίπολης. Παρότι οι υπόλοιποι τρεις δεν έχουν ταυτοποιηθεί ως δραπέτες από τα Τρίκαλα, οι αστυνομικοί θεωρούν πως, ακόμη και αν δεν ήταν δραπέτες, πιθανότατα να ανήκουν στην ομάδα εκείνη που πυροβολούσε τους φύλακες, για να μπορέσουν να αποδράσουν οι κρατούμενοι.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες στις περιοχές της Αλμυρής και του Κατακαλίου κοντά στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης, αλλά και σε ολόκληρη την Πελοπόννησο. Στις έρευνες συμμετέχουν όλες οι αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής, κλιμάκια της ΕΚΑΜ, καθώς και ελικόπτερο με θερμικές κάμερες. Πληροφορίες αναφέρουν πως ένας κτηνοτρόφος που κινούνταν στην ευρύτερη περιοχή ειδοποίησε την Αστυνομία ότι είδε τους καταζητούμενους να κινούνται πεζή, αλλά εκείνοι δεν τον πείραξαν. Οι επόμενες ώρες θεωρούνται κρίσιμες για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Στο μεταξύ, σήμερα θα πραγματοποιηθεί και η κηδεία της άτυχης Κατερίνας Ζώγαλη. Τη δαπάνη της κηδείας ανέλαβε το Ταμείο Αλληλεγγύης και Αλληλοβοηθείας της Αστυνομίας.