550 εκατ. ευρώ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για… επανεκκίνηση

550 εκατομμύρια ευρώ θα ρίξει στην αγορά – και συγκεκριμένα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις- το Ταμείο Δανειοδοτήσεων “Επιχειρηματική Επανεκκίνηση”.

Μετά από σχετική έγκριση της επενδυτικής επιτροπής του Ταμείου Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ), μέσα στις προσεχείς ημέρες θα υπογραφεί με τις τράπεζες η σύμβαση χρηματοδότησης – συνεπένδυσης.

14 προεπιλεγείσες τράπεζες θα παράσχουν δάνεια και θα καλύψουν- ισόποσα με το νέο Ταμείο- το 50% των δανείων που θα χορηγηθούν.

Επισημαίνεται ότι το επιτόκιο των δανείων που θα χορηγηθούν με τους όρους του Ταμείου, θα ανέρχεται στο ήμισυ του επιτοκίου που θα επιβαρυνόταν η επιχείρηση εάν το δάνειο χορηγείτο αποκλειστικά από τα διαθέσιμα της συνεργαζόμενης τράπεζας. Το ευνοϊκό αυτό κόστος οφείλεται στην σχέση συνεπένδυσης (1:1 μεταξύ ΕΤΕΑΝ και τραπεζών) και στην άτοκη φύση των κεφαλαίων που εισφέρονται από την ΕΤΕΑΝ στο Ταμείο, μέσω εθνικών και κοινοτικών πόρων.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας που επισπεύδεται από όλους τους εμπλεκόμενους στη λειτουργία του Ταμείου, τα δίκτυα των τριών μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζικών ομίλων που συμμετέχουν στην ενεργοποίησή του έχουν ήδη ενημερωθεί προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες και να υποδέχονται τα σχετικά αιτήματα της πελατείας.