Έχει ακμή!

Στο σπίτι σας ζείτε ένα δράμα καθώς στο πρόσωπο του παιδιού σας έκανε την εμφάνισή της η εφηβική ακμή και δείχνει πως το έχει επηρεάσει πολύ ψυχολογικά. Αρνείται να βγει έξω, ρωτάει με άγχος τι του συμβαίνει και πώς θα απαλλαγεί από τα σπυράκια που το κάνουν να αισθάνεται άσχημο. Πώς πρέπει να αντιμετωπίσετε την κατάσταση;

Ανάλογα με το πώς αντιμετωπίζει ο έφηβος την ακμή του καταλαβαίνουμε πως νιώθει σε σχέση με το σώμα του. Υπάρχουν έφηβοι που δεν έχουν πρόβλημα επειδή έχουν δύο, τρία σπυράκια και κάποιοι άλλοι που επηρεάζονται ψυχολογικά ακόμα κι αν ένα σπυράκι κάνει την εμφάνισή του στο πρόσωπό τους. Επίσης, υπάρχουν και περιπτώσεις παιδιών που ενώ αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρό πρόβλημα αδιαφορούν κάτι που σημαίνει πως υποτιμούν το σώμα τους και δεν επιθυμούν να το φροντίσουν και κάποια άλλα που αρνούνται κάθε θεραπεία ενώ μέσα τους πραγματικά υποφέρουν.

Πώς πρέπει να αντιμετωπίσετε την κατάσταση

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι αφού παρατηρήσετε την αντίδραση του παιδιού σας σε σχέση με τα σπυράκια να επέμβετε με διακριτικό τρόπο. Με ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να του προτείνετε λύσεις χωρίς όμως να τις επιβάλλετε. Πρέπει μόνος του να ζητήσει αλλά και να αποδεχτεί τη θεραπεία, η οποία συνήθως διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα αλλιώς θα την εγκαταλείψει σύντομα ή θα σταθεί αφορμή για τσακωμούς. Η φροντίδα της ακμής μπορεί να είναι για το παιδί σας μια ευκαιρία να αρχίσει να περιποιείται τον εαυτό του.