Αναπαράσταση του Θείου Μαρτυρίου στις Φιλιππίνες

Για άλλη μία φορά φέτος, δεκάδες φανατικοί Καθολικοί πήραν μερος στην τελετουργία της Σταύρωσης, αναπαριστώντας τον μαρτυρικό θάνατο του Ιησού Χριστού, σήμερα Μεγάλη Παρασκευή των καθολικών.

Χιλιάδες πιστοί και τουρίστες έφτασαν στην πόλη Σαν Φερνάντο της επαρχίας Παμπάνια, 60 χιλιόμετρα βόρεια της Μανίλας, όπου περισσότεροι από 25 άντρες σταυρώθηκαν με πραγματικά καρφιά πάνω σε ξύλινους σταυρούς.

Μετά την τελετουργία, η οποία διήρκεσε λίγα λεπτά ,οι αρχές κατέβασαν τους σταυρωμένους για την παροχή πρώτων βοηθειών, καθώς τα χέρια και τα πόδια τους αιμορραγούσαν ακατάσχετα.

Επίσης εκατοντάδες – άνδρες και γυναίκες- αυτο-μαστιγώθηκαν σε ένδειξη μετάνοιας.Άλλη μια ομάδα πιστών στην ίδια επαρχία πέρασε μέσα από μερικά χωριά, ενώ  δυο άνδρες και μια γυναίκα μετέφεραν ξύλινους σταυρούς κάτω από τον καυτό ήλιο.

Το τελετουργικό της Μεγάλης Παρασκευής είναι η σημαντικότερη στιγμή των εορτασμών του Πάσχα στις Φιλιππίνες, μια χώρα της οποίας το 80% των 94 εκατομμυρίων κατοίκων είναι καθολικοί. Οι κάτοικοι τηρούν πιστά το ομολογουμένως σκληρό έθιμο, αν και η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν χαιρετίζει τέτοιες πρωτοβουλίες.