Στους δρόμους της Αθήνας οι συνταξιούχοι στις 19 Απριλίου

Πανελλαδική συγκέντρωση συνταξιούχων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Απριλίου στην Αθήνα.

Κάλεσμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις και ενεργοποίησης όλων των συνταξιούχων έστειλε από τα Χανιά κατά τη σύσκεψη μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΟΑΕΕ, Στέλιος Πετράκης.

Η πανελλαδική συγκέντρωση ήταν το αντικείμενο σύσκεψης εκπροσώπων σωματείων συνταξιούχων από όλη την Κρήτη που διεξήχθη το πρωί της Παρασκευής 29 Μαρτίου στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

"Οι συνταξιούχοι πρέπει να κατανοήσουν ότι η αγανάκτηση πρέπει να εκφραστεί μέσα από τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις", τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως υποστήριξε κατά τη σύσκεψη ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ, Ηρακλής Αναγνωστόπουλος, οι συνταξιούχοι της Κρήτης, από την πλευρά τους, "θα δώσουν μαζικά το παρών στην Αθήνα για να διεκδικήσουν το δικαίωμα στη ζωή. Οι συντάξεις μας μειώθηκαν, η δημόσια υγεία και η φαρμακευτική περίθαλψη έχουν γίνει εμπορεύσιμο είδος, το κόστος των φαρμάκων είναι υψηλό για μας, τα δώρα των Χριστουγέννων και του Πάσχα χάθηκαν".

Στο πλαίσιο της συζήτησης των διεκδικήσεων και των αιτημάτων, για περικοπές και απώλειες σε συντάξεις και επιδόματα που φθάνουν το 20- 40% μίλησε o πρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Χανίων, Μανώλης Νικολακάκης, επισημαίνοντας ότι αν συνυπολογιστούν οι περικοπές των δώρων, οι απώλειες είναι πολύ μεγαλύτερες.