Υδάτινη ευεξία & ιαματικές πηγές

Από την Κατερίνα Μαραγκού

Σίγουρα ένα εβδομαδιαίο σπα είναι όνειρο κάθε γυναίκας.

Ταυτόχρονα, και ένα σοβαρό έξοδο και - στις ημέρες μας - για κάποιους απαγορευτικό.  Παρ' όλα αυτά για την καλή σωματική και ψυχική μας υγεία πρέπει να εκμεταλλευόμαστε τις ευεργετικές ιδιότητες του νερού.

Η ευεξία μας είναι άμεσα συνδυασμένη με τη χαλάρωση που μπορεί να μας προσφέρει μια βουτιά στη θερμαινόμενη πισίνα. Μόνο που τελικά δεν είναι υποχρεωτικό η συγκεκριμένη πισίνα να βρίσκεται σε κάποιο πεντάστερο ξενοδοχείο.

Η λύση είναι τα ιαματικά νερά που δόξα τω Θεώ διαθέτει η χώρα μας σε πολλά σημεία του χάρτη. Συγκεκριμένα σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν στη διάθεσή σας δεκαπέντε ιαματικές πηγές αναγνωρισμένες από την ειδική επιτροπή Προστασίας φυσικών Ιαματικών Πόρων του υπουργείου Τουρισμού.

Πρόκειται για τις πηγές: Λίμνης Βουλιαγμένης (Ν. Αττικής), Καμένων Βούρλων (Δήμος Αγ. Κωνσταντίνου-Μώλου), Κρηνίδες (Καβάλα), Λουτράκι- Πόζαρ (Αριδαία), Σουρωτή (Θεσσαλονίκη), Κάνιστρα (Κασσάνδρα - Χαλκιδικής), Καλλιθέα (Ρόδος), Λουτράκι - Περαχώρα (Κόρινθος), Θέρμη (Θεσσαλονίκη), Παρανέστι (Δράμα), Γιάλτρα Αιδηψού, Χανόπουλος (Άρτα), Ν.Απολλωνία (Βόλβη), Παπαϊωάννου (Αιδηψός) και Τραϊανούπολη (Έβρος).

Το ευχάριστο είναι ότι στα συγκεκριμένα ιαματικά "σπα" θα ξοδέψετε ελάχιστα χρήματα και τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά. Τα ιαματικά δεν προσφέρουν μόνο ίαση σε ηλικιωμένους ανθρώπους αλλά και ευεξία. Βάλτε λοιπόν στο πρόγραμμά σας το επόμενο Σαββατοκύριακο να επισκεφτείτε τη λίμνη Βουλιαγμένης ή την περαχώρα Λουτρακίου που είναι οι πιο κοντινοί προορισμοί για να πάρετε μια πρώτη γεύση από τα ιαματικά νερά και τις ευεργετικές τους ιδιότητες.

Και αν δείτε ότι το απολαμβάνετε θυμηθείτε ότι έχετε τη δυνατότητα να πάτε σε άλλα 13 τουλάχιστον μέχρι στιγμής γιατί στο μέλλον μπορεί να αναγνωριστούν και άλλα από το υπουργείο τουρισμού.  

Αν επιλέξετε τη λίμνη Βουλιαγμένης να ξέρετε ότι ανοίγει στις 8.00 το πρωί και κλείνει αργά το απόγευμα. Το εισιτήριο κοστίζει 8 ευρώ για όλη την ημέρα και στην τιμή συμπεριλαμβάνεται η ξαπλώστρα και το  πάρκινγκ. Η θερμοκρασία του νερού είναι στους 23 βαθμούς.  Από το Φθινόπωρο θα λειτουργεί και το υδροθεραπευτήριο που θα διαθέτει και άλλες πολλές παροχές.

Αν τώρα επιλέξετε το Λουτράκι με μόλις 9 ευρώ και εξήντα λεπτά μπορείτε να μείνετε είκοσι λεπτά στην πισίνα  ενώ με 25 ευρώ θα χαλαρώσετε κάνοντας μασάζ.

Μάλιστα αυτές τις ημέρες υπάρχει και μια προσφορά περιποίησης προσώπου, με προϊόντα που έχουν βασικό συστατικό το κόκκινο κρασί και  είκοσι λεπτά χαλάρωσης στην πισίνα στα 30 ευρώ.

Βέβαια για όλα αυτά μην ξεχάσετε να κλείσετε ραντεβού. Ο συγκεκριμένος χώρος είναι ανοικτός από Πέμπτη έως Κυριακή.