Εικόνες μίνι – κραχ για δεύτερη ημέρα στο Χρηματιστήριο

Δεν έχει τέλος η κατρακύλα του Χρηματιστηρίου Αθηνών, λόγω των “παρενεργειών” από τη συμφωνία του Eurogroup για την Κύπρο και τους φόβους για μελλοντικό “ντόμινο” κουρέματος καταθέσεων που θα επηρεάσει και την Ελλάδα.

Στις 14:35, ο γενικός δείκτης κινείται κάτω από τις 850 μονάδες, και συγκεκριμένα στις 836,54 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 5,47%, με τον τζίρο να ξεπερνά τα 50 εκατ. ευρώ.

Όπως σχολιάζει στο news.gr ο υπεύθυνος συναλλαγών της ΒΕΤΑ Χρηματιστηριακής, Τάκης Ζαμάνης, η κατάσταση στο Χρηματιστήριο είναι πραγματικά άσχημη και ακολουθεί την κίνηση των ελληνικών ομολόγων, που καταγράφουν μεγάλη πτώση τις τελευταίες μέρες, που φτάνει το 6% στα κοντινά ομόλογα και φτάνει μέχρι και το 9% στα μακρινά ομόλογα. Αυτό, όπως επισημαίνει, δείχνει ότι αυξάνεται το ρίσκο της χώρας μας.

Υπενθυμίζει ακόμα ότι κάθε φορά που υπάρχει μία τόσο έντονη μεταβολή στις αγορές, σημαίνει ότι η αγορά “βλέπει” κάποιο νέο, το οποίο δε γνωρίζουμε ακόμα ποιο είναι, αλλά περιμένουμε να το δούμε.

Πτωτικά κινούνται την ίδια στιγμή και τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον FTSE 100 στο Λονδίνο να υποχωρεί κατά 0,66%, τον DAX στη Φρανκφούρτη κατά 1,27% και τον CAC 40 στο Παρίσι κατά 1,67%.

Παρόμοια η εικόνα και στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, με τον IBEX 35 στη Μαδρίτη να καταγράφει απώλειες 1,86% και τον FTSE MIB στο Μιλάνο να σημειώνει πτώση 1,54%.

Πτωτικά κινείται την ίδια στιγμή το ευρώ έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,2772 (-0,69%).