Άρον άρον ο Παπανδρέου στην Προανακριτική

Εξηγήσεις θα κληθεί να δώσει ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ. Την είδηση επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης μιλώντας στο πρωινό του ΣΚΑΙ, μετά και τις χθεσινές αποκαλύψεις για το περιεχόμενο της επικοινωνίας Διώτη - Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με τις οποίες ο Γ. Παπανδρέου γνώριζε εκ των έσω την υπόθεση.

Η κλήση του πρώην πρωθυπουργού ήταν προγραμματισμένη, όμως μετά και τη δημοσιοποίηση της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας πλέον θεωρείται δεδομένη. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να παρουσιαστεί στην Επιτροπή στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Εντύπωση και πολλές απορίες προκαλεί παράλληλα το "άλλο θέμα" που απασχολεί τους κ.κ. Διώτη και Παπακωνσταντίνου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ηλεκτρονική αλληλογραφία που είδε το βράδυ της Τρίτης το φως της δημοσιότητας, προκύπτει ότι εκείνη την περίοδο ο πρώην υπουργός επιδεικνύει ιδιαίτερο ζήλο για ένα άλλο θέμα το οποίο έχει περιέλθει στα χέρια της δικαιοσύνης.

"Δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από έναν πλατιασμό περίεργο και από έναν λαϊκισμό. Στόχος της επιτροπής είναι να διαπιστώσει ποιος έκανε την παρέμβαση στη λίστα, ωστόσο οδηγείται και σε άλλα θέματα, που είναι εκτός της δικαιοδοσίας της" πρόσθεσε ο κ. Μαρκογιαννάκης αναφερόμενος στα όσα διαδραματίζονται στην αίθουσα της Προανακριτικής.

Διαβάστε το περιεχόμενο των e-mail Διώτη - Παπακωνσταντίνου