Στην Κέρκυρα το χωριό του γιασεμιού και της γαζίας

Η μετατροπή του χωριού Κορακιάνα στην Κέρκυρα, σε χωριό του γιασεμιού και της γαζίας, αποφασίστηκε στο πλαίσιο των δράσεων που προωθούνται στο νησί για την βιώσιμη ανάπτυξη.

Η μετατροπή ολόκληρου του νησιού της Κέρκυρας σε νησί Βιώσιμης Ανάπτυξης και η πρωτοβουλία, με τίτλο «Κέρκυρα 4 Εποχές-Λουλούδι-Άρωμα, Χρώμα, Φρούτο», του Κέντρου UNESCO, στοχεύει στην αξιοποίηση των πολύπλευρων δυνατοτήτων της νησιού καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Πρόκειται για μια ακόμη σημαντική εθελοντική δράση, που ανταποκρίνεται στις καίριες προκλήσεις των καιρών, προάγοντας ταυτόχρονα την επιχειρηματικότητα.

Η πρωτοβουλία του Κέντρου UNESCO Ιονίου, έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και υποστηρίζεται από το σύνολο της τοπικής κοινωνίας του νησιού, με τη συμμετοχή και την αρωγή εκκλησιαστικών, επιστημονικών και πολιτιστικών φορέων. Τα Ξενοδοχεία Χανδρή με την ευγενική προσφορά των γιασεμιών, που θα παραδοθούν στους τοπικούς φορείς προς φύτευση, υλοποιούν με τη χειρονομία τους αυτή και τους δυο προαναφερθέντες στόχους, λειτουργώντας ως παράδειγμα και για πληθώρα άλλων ιδιωτικών οργανισμών.