Απομονώνεται συνεχώς ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ από την διεθνή κοινότητα ενώ η κρίση στη χώρα του βαθαίνει.
Με ένα θερμό χειροκρότημα, οι Αραβικές Χώρες “παρέδωσαν” την έδρα της Συρίας στον Σύνδεσμο στον ηγέτη της συριακής αντιπολίτευσης Μοάζ Αλχάτιμπ και έκαναν έκκληση προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, να αναλάβει δράση για τον τερματισμό της αιματοχυσίας στον διετή εμφύλιο πόλεμο.
Από την πλευρά του, ο ηγέτης της συριακής αντιπολίτευσης απηύθυνε έκκληση από την Ντόχα του Κατάρ προς "τις αδελφές και φίλες χώρες" να βοηθήσουν τον Εθνικό Συριακό Συνασπισμό "να καταλάβει την έδρα της Συρίας στον ΟΗΕ και στους άλλους διεθνείς οργανισμούς" και ζήτησε την υποστήριξή τους υπό οποιαδήποτε μορφή, τονίζοντας "το πλήρες δικαίωμα στην αυτοάμυνα", σε μία αναφορά στο αίτημα της συριακής αντιπολίτευσης για παροχή βοήθειας σε όπλα.
Την ίδια ώρα, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε ότι απομακρύνει ένα μέρος του προσωπικού του από τη Συρία - περίπου τους μισούς από τις 100 χιλ. ξένους υπαλλήλους - αλλά τόνισε ότι ότι η απομάκρυνσή τους δεν σημαίνει οριστική εγκατάλειψη της Συρίας από τον Οργανισμό.
Αυτή η απόφαση υιοθετήθηκε μετά την έκρηξη στις 24 και 25 Μαρτίου βομβών κοντά στο ξενοδοχείο, όπου διαμένουν υπάλληλοι του Οργανισμού στη Δαμασκό. Κανείς από αυτούς δεν υπέστη οτιδήποτε, όπως υπέστη βλάβες το κτίριο και ένα αυτοκίνητο του ΟΗΕ.
Εκτός του ξένου προσωπικού, στη Συρία εργάζονται για λογαριασμό του ΟΗΕ 800 πολίτες, στους οποίους τα Ηνωμένα Έθνη συνέστησαννα παραμείνουν προσωρινά στα σπίτια τους και να εργάζονται εξ αποστάσεως.
Παραλληλα, νέα επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε σήμερα στην Ρουκνεντίν, μια συνοικία στην βόρεια Δαμασκό, προκαλώντας το θάνατο και τον τραυματισμό "ορισμένων ανθρώπων",όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Συρίας.
Ωστόσο, ακτιβιστές της αντιπολίτευσης στην περιοχή δήλωσαν ότι ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί αν η επίθεση προκλήθηκε από βόμβα ή από βλήμα όλμου.
Καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει δώσει προς το παρόν στην δημοσιότητα έναν ακριβή απολογισμό για τα θύματα της έκρηξης.