Κάτω από τις 900 μονάδες το Χρηματιστήριο

Την κάτω βόλτα πήρε σήμερα ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθώς οι επενδυτές υποδέχθηκαν με καχυποψία και απαισιοδοξία τις αποφάσεις του Eurogroup για την Κύπρο, με αποτέλεσμα σχεδόν όλες οι μετοχές να καταγράψουν απώλειες.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε τελικά στις 884,94 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 4,90%, ενώ ο τζίρος ξεπέρασε τα 71 εκατ. ευρώ.

Η "Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή" σχολιάζει: "Με ισχυρές πιέσεις ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας με το Γενικό Δείκτη να χάνει ποσοστό 4,9% με αυξημένη μάλιστα συναλλακτική δραστηριότητα καθώς η συνολική καθαρή αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 71εκ€. Παρά τις αρνητικές εξελίξεις στον κυπριακό τραπεζικό κλάδο η εικόνα του ελληνικού τραπεζικού κλάδου έδειξε σημάδια σταθεροποίησης κλείνοντας τελικά με περιορισμένες απώλειες της τάξεως του 1,8%. Αντίθετα με σημαντική πτώση έκλεισε η συντριπτική πλειοψηφία των υπολοίπων δεικτοβαρών τίτλων με τους τίτλους των ΔΕΗ, ΟΤΕ και ΕΧΑΕ να χάνουν ποσοστό 9,58%, 9,26% και 7,44% αντίστοιχα. Την ίδια ώρα ο δείκτης Dax στη Φρανκφούρτη και οι αμερικανικές αγορές καταγράφουν μικρά κέρδη ενώ στο «κόκκινο» βρίσκονται και σήμερα οι ευρωπαικές αγορές του Νότου".

Σε ελαφρώς θετικό έδαφος κινούνται αντίθετα τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον FTSE 100 στο Λονδίνο να ενισχύεται κατά 0,31%, τον DAX στη Φρανκφούρτη κατά 0,16% και τον CAC 40 στο Παρίσι κατά 0,75%.

Θετικό και το άνοιγμα στη Γουολ Στριτ, με τους τρεις κύριους δείκτες να ενισχύονται σε ποσοστό άνω του 0,25%.

Οριακά ενισχύεται παράλληλα το ευρώ έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,2865 (+0,09%).