Ρεν: Τώρα μπορούμε να βοηθήσουμε την Κύπρο να ξαναχτίσει το μέλλον

Την ικανοποίησή του για την απόφαση για την Κύπρο μέσω του Eurogroup εξέφρασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Όλι Ρεν.

"Έχουμε μια συμφωνία, επάνω στην οποία μπορούμε να βοηθήσουμε την Κύπρο να ξαναχτίσει την οικονομία της", δήλωσε. Ωστόσο, ο κ. Ρεν παραδέχτηκε ότι το εγγύς μέλλον θα είναι δύσκολο για τη χώρα και κυρίως, τον κυπριακό λαό.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή "θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να αμβλύνει τις κοινωνικές επιπτώσεις στη χώρα, μετά από αυτό το οικονομικό σοκ". "Η Κύπρος ανήκει στην ευρωπαϊκή οικογένεια και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα σταθεί στο πλευρό του κυπριακού λαού", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Όλι Ρεν.

Όπως ανέφερε ο Επίτροπος Οικονομίας, με τη σύμφωνη γνώμη του Κύπριου Προέδρου, Ν. Αναστασιάδη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σκοπεύει να δημιουργήσει μια Ομάδα Δράσης (Task Force), η οποία θα αναλάβει την τεχνική υποστήριξη των κυπριακών αρχών, επικεντρώνοντας την προσοχή της στην απασχόληση, την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη.

Σχετικά με τον περιορισμό της κίνησης κεφαλαίων στις κυπριακές τράπεζες, ο Όλι Ρεν τόνισε ότι βάσει των Συνθηκών της ΕΕ, τα κράτη μέλη έχουν δικαίωμα να προχωρήσουν σε τέτοιου είδους μέτρα εάν τίθεται θέμα δημοσίου συμφέροντος.

Ο Όλι Ρεν ανέφερε ότι το μνημόνιο της Κύπρου θα ολοκληρωθεί περί τα μέσα Απριλίου.