Υπ. Άμυνας Κύπρου: Προτεραιότητα η δανειακή σύμβαση

Διευκρινίσεις για την πορεία των διαπραγματεύσεων της κυπριακής κυβέρνησης, έδωσε ο υπουργός Άμυνας της Μεγαλονήσου , Φώτης Φωτίου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του MEGA. O Κύπριος αξιωματούχος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται “σε μία πολύ λεπτή φάση”.

“Το Εurogroup πρέπει να έχει μία καλή κατάληξη. Δεν καταφέραμε να καταλήξουμε σε λύση παρά τις πολύωρες διαπραγματεύσεις. Υπάρχει διαφωνία για την καλή τράπεζα της Λαϊκής, για το αν θα πρέπει να γίνει συγχώνευση με την τράπεζα Κύπρου”.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κύριος Φωτίου “Δεν συζητείται τίποτε άλλο αυτή τη στιγμή πέραν από το κούρεμα για την τράπεζα Κύπρου. Ο πρόεδρος θα δώσει μία σκληρή μάχη σε πολιτικό επίπεδο, ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε σε δανειακή σύμβαση και να μπορέσουν και οι τράπεζες την Τρίτη να ανοίξουν κανονικά, με όλα τα προβλήματα που υπάρχουν”.

“Προϋπόθεση για το ΔΝΤ είναι η υπογραφή της διανειακής σύμβασης . Δεν υπάρχει τίποτα καταληκτικό. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται”.

Αναφερόμενος στο ποσοστό του κουρέματοςδιαβεβαίωσε ότι αυτό έχει κλειδώσει χωρίς να ξεκαθαρίσει ακριβώς σε τι ποσοστό θα γίνει αυτό. “Θα είναι μεταξύ 18 – 22%”, είπε ο κύριος Φωτίου “Σημασία δεν έχει το ποσοστό του κουρέματος, αλλά η υπογραφή δανειακής σύμβασης σήμερα, γιατί τα χρονοδιαγράμματα είναι πολύ πιεστικά”.

Σε ό, τι αφορά τους εργαζόμενους της Λαϊκής Τράπεζας ανέφερε ότι “Υπάρχει φόρμουλα για τους εργαζόμενους της Λαϊκής. Ήδη η Βουλή έχει κάθε διάθεση για να στηριχτεί ένα σχέδιο για να μην αδικηθεί κανένας εργαζόμενος”.