Νεοφύτου: Τώρα πρέπει να βρούμε μόνο τα μισά χρήματα

Κατά το ήμισυ περίπου μειώνεται η συνεισφορά της Κύπρου στο πακέτο διάσωσης της οικονομίας της χώρας με τα προωθούμενα νομοσχέδια, αλλά και με τη συμφωνία για την πώληση των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, υποστήριξε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Νεοφύτου, μετά τις εξελίξεις αυτές τα 5,8 δισ. που καλείται να βρει η Κύπρος μειώνονται σε περίπου 3 δισ. ευρώ, κάτι που ο ίδιος χαρακτήρισε "καλό νέο", ενώ επεσήμανε πως μοναδική εκκρεμότητα παραμένει το ύψος των καταθέσεων που "θα μετατραπούν σε μετοχές".

Ο κ. Νεοφύτου εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τα πράγματα εξελίσσονται θετικά, παρά τις δυσκολίες, και η κυβέρνηση θα καταφέρει στο τέλος να σώσει την Τράπεζα Κύπρου, και παράλληλα, με την εξυγίανση της Λαϊκής Τράπεζας, να σώσει τους 361.000 καταθέτες που δε θα επηρεαστούν "ούτε ένα σεντ", όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, και να διασφαλιστούν οι περισσότερες θέσεις εργασίας.

Κλείνοντας, ο κ. Νεοφύτου ζήτησε υπομονή και ψυχραιμία από τον κυπριακό λαό και τόνισε ότι η πολιτική ηγεσία του τόπου θα σώσει τον τόπο και "θα εξασφαλίσουμε το μέλλον των παιδιών μας".