Στον αέρα οι οργανικές θέσεις των εφοριακών

Ανοικτό παραμένει το θέμα της στελέχωσης του υπουργείου Οικονομικών καθώς το νέο οργανόγραμμα που κατέθεσε η ηγεσία του υπουργείου στην τρόικα δεν προσδιορίζει τις οργανικές θέσεις που θα παραμείνουν. Την ίδια στιγμή παράταση έως την 1η Απριλίου έχει δοθεί στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την πλήρωση 4.091 θέσεων Ελεγκτών Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης των Εσόδων του Κράτους με την προσέλευση να είναι ισχνή.

Σε χθεσινή συνάντηση της ηγεσίας της ΠΟΕ-ΔΟΥ με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρη τονίσθηκε πως δεν υπάρχει ακόμη σαφής δέσμευση για το αν είναι εξασφαλισμένες οι οργανικές θέσεις των εφοριακών ή αν κινδυνεύουν από την αναδιοργάνωση του υπουργείου.

Σήμερα οι οργανικές θέσεις των εφοριακών υπαλλήλων ανέρχονται συνολικά σε 10.392 κατανεμημένες σε κατηγορίες ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, ενώ το προσωπικό του εφοριακού κλάδου που υπηρετεί σήμερα στις ΔΟΥ, στο ΣΔΟΕ, στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών καθώς και σε άλλες υπηρεσίες που έχουν οργανικές θέσεις του εφοριακού κλάδου ανέρχεται σε 9.472 υπαλλήλους. Επομένως υπάρχουν διαπιστωμένα κενά 1.000 περίπου οργανικών θέσεων στον εφοριακό  κλάδο.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης εξέτασε με την ΠΟΕ ΔΟY και τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την πλήρωση 4.091 θέσεων Ελεγκτών Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης των Εσόδων του Κράτους. Σημειώνεται πως η Ομοσπονδία των εφοριακών είχε προχωρήσει στην καταγγελία της συγκεκριμένης διαδικασίας μετά την αιφνιδιαστική προκήρυξη-πρόσκληση υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών για την επιλογή ελεγκτών βεβαίωσης και αναγκαστικής είσπραξης από το υπουργείο.

Όπως τόνισε ο κ. Θεοχάρης οι ελεγκτές  θα στεγαστούν σε όσες ΔΟΥ έχουν έλεγχο ή δικαστικό. Οι ΔΟΥ αυτές θα είναι μάλλον 61, κάτι που σημαίνει πως το προσωπικό που επιλεγεί θα αλλάξει έδρα και υπηρεσία. Πάντως, μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί μολις 100 αιτήσεις.

Η ΠΟΕ-ΔΟΥ θα έχει νέα συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρη την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013.