Στο σφυρί η Mercedes W196 του Fangio

Ο οίκος Bonhams θα δημοπρατήσει στο Goodwood Festival of Speed ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά αγωνιστικά αυτοκίνητα. Πρόκειται για τη Mercedes W196 με αριθμό σασί 00006/54, με την οποία ο πέντε φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Juan Manuel Fangio κέρδισε τα GP Γερμανίας και Ελβετίας το 1954.

Ήταν η χρονιά επιστροφής της Mercedes στους αγώνες μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου στον πρώτο της αγώνα στη Ρεμ, πήρε και τη νίκη με τον Fangio στο τιμόνι. Η νικητήρια W196 διέθετε το διάσημο αεροδυναμικό αμάξωμα με καλυμμένους τροχούς. Καθ’ υπόδειξη του “Μaestro” εξελίχθηκε, όμως, ένα νέο αμάξωμα με ακάλυπτους τροχούς που θα τον βοηθούσε να τοποθετεί το αυτοκίνητο καλύτερα στις στροφές του Νίρμπουργκρινγκ. Η ανταπόκριση της γερμανικής εταιρείας ήταν άμεση με την κατασκευή δύο αυτοκινήτων με αριθμό σασί 00005 και 00006. Με έξι νίκες στους εννιά αγώνες του 1954 ο Fangio εξασφάλισε το δεύτερο παγκόσμιο τίτλο του.

Το αυτοκίνητο είναι σε εκπληκτική και άκρως αυθεντική κατάσταση και υπολογίζεται από τους ειδικούς πως θα είναι ένα από τα ακριβότερα που πωλήθηκαν ποτέ, σε 8ψήφια τιμή!