Λονδίνο: Ένα ξενοδοχείο φτιαγμένο από… Κέικ!

Πόσες και πόσες φορές δεν ονειρευτήκατε το σπιτάκι του Χάνσελ και της Γκρέτελ, αυτό το μυθικό κτίσμα φτιαγμένο εξ’ ολοκλήρου από γλυκά, το όνειρο παιδιών και μεγάλων;

Αυτό το όνειρο γίνεται πραγματικότητα για μια μέρα στο Λονδίνο, όπου ανοίγει σήμερα το πρώτο ξενοδοχείο φτιαγμένο από κέικ! Μια ομάδα από 14 ζαχαροπλάστες, που εργαζόνται στην μεγαλύτερη Εταιρεία Ζάχαρης της Βρετανίας, την Tate and Lyle Sugars, χρειάστηκαν πάνω από 2.000 ώρες ψησίματος και 900 ώρες για να ολοκληρώσουν τον στολισμό του ξενοδοχείου χρησιμοποιώντας 600 κιλά ζάχαρη!

Οι τυχεροί που θα περάσουν το βράδυ στο μοναδικό αυτό ξενοδοχείο θα γευτούν τα παράθυρα και τους τοίχους που θα είναι επιστρωμένα με 2.000 macaron, να απολαύσουν τη γεύση ενός χαλιού φτιαγμένου εξ’ ολοκλήρου από 1081 μαρέγκες και να δοκιμάσουν τις γιρλάντες από marshmallow.

Το παραμυθένιο σκηνικό ολοκληρώνουν τα περβάζια που είναι χτισμένα με φοντάν και και η γεμάτη καραμελωμένα ποπκορν μπανιέρα! Υπάρχουν ακόμα και βιβλία έτοιμα για φάγωμα στα κομοδίνα των δωματίων. Το ξενοδοχείο είναι τριώροφο και αποτελείται από οκτώ δωμάτια, το καθένα από τα οποία είναι γεμάτο κεράσματα για τους επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένων 100 τεμαχίων βρώσιμης τέχνης.

 

Τα οκτώ αυτά πεντανόστιμα δωμάτια αποτελούνται από ένα εμπνευσμένο από τη Μεσόγειο, με 10 μέτρα από βρώσιμα σχοινιά, ένα από τους Πειρατές της Καραϊβικής με το σεντούκι γεμάτο μαργαριτάρια – γλυκά, ένα δωμάτιο εμπνευσμένο από την Βρετανία γεμάτο σιρόπι ζάχαρης και ένα ακόμα του Νοτίου Ειρηνικού, που περιλαβάνει ένα άγαλμα ύψους 2 μέτρων φτιαγμένο από κέικ σοκολάτας.

Ο διευθυντής της εταιρείας Tate and Lyle Sugars δήλωσε χαρακτηριστικά ότι το ξενοδοχείο των κέικ φτιάχτηκε για να ενθαρύνει τους νέους ζαχαροπλάστες να δείξουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους, χρησιμοποιώντας τα νέα προϊόντα της εταιρείας.