Δύο στους τρεις Κύπριους θέλουν να φύγουν από το ευρώ

Να βγουν από το ευρώ θέλουν δύο στους τρεις Κύπριους. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που μεταδόθηκε στην τηλεοπτική εκπομπή "60 λεπτά" του Sigma, τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι - μετά τη συμπεριφορά των Ευρωπαίων - συμφωνούν απόλυτα ή συμφωνούν με την αποχώρηση της Κύπρου από την Ευρωζώνη και τη στενότερη συνεργασία με τη Ρωσία.

Σε ερώτηση για το ποιος ευθύνεται για την τραγική κατάληξη του Eurogroup του περασμένου Σαββάτου, η πλειοψηφία επέρριψε ευθύνες στη νυν Κυβέρνηση και στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, με ποσοστό 36,4%, ενώ ακολουθεί η Ευρώπη με ποσοστό 24,8%. Η τέως Κυβέρνηση και ο Δημήτρης Χριστόφιας ευθύνονται σύμφωνα με το 23,7% των ερωτηθέντων, ενώ ακολουθούν οι τράπεζες (5,5%) και άλλοι παράγοντας με 4,9%.

Στην ερώτηση "Εμπιστεύεστε τον Υπουργό Οικονομικών κ. Μιχάλη Σαρρή να χειριστεί την οικονομία από δω και πέρα;", η συντριπτική πλειοψηφία του 56,8% απάντησε αρνητικά. Στον αντίποδα, το 30,9% απάντησε θετικά, ενώ το 12,3% δεν απάντησε. Η ίδια ερώτηση έγινε και για τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, όπου φαίνεται να έχει απολέσει την εμπιστοσύνη του 61,6%, ενώ εξακολουθούν να τον εμπιστεύονται το 40,6% των ερωτηθέντων.

Για το θέμα των χειρισμών του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Eurogroup, το 63,3% θεωρεί ότι ήταν κακοί, ενώ το 26,8% θεωρεί ότι ήταν από καλοί έως πολύ καλοί.

Μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, το 77,8% των ερωτηθέντων συμφωνεί με την ιδέα να δεσμευτεί φυσικό αέριο ως μέτρο για να σωθεί η οικονομία. Στη συγκεκριμένη ερώτηση αρνητικά απάντησε το 16,7% των ερωτηθέντων.