Πώς να χρησιμοποιήσετε τα pigments!

Τα pigments είναι σκιά σε σκόνη η οποία έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε χρώση και γυαλιστερά στοιχεία που αντανακλούν το φώς. Συνεπώς έχουν μεγαλύτερη απόδοση σε χρώμα και τις περισσότερες φορές μια μικρή ποσότητα είναι αρκετή ανάλογα φυσικά με την ένταση που θέλουμε να δώσουμε.  Το αρνητικό τους είναι ότι είναι δύσκολο να ελέγξεις την σταθερότητα τους παρόλα αυτά η πολυχρηστικότητα τους υπερτερεί και αποτελούν έναν από τα βασικά υλικά στο μακιγιάζ. Διαβάστε πως μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε!

Foiling: αυτή η τεχνική έχει το χαρακτηριστικό να κάνει την σκιά-pigment να φαίνεται σαν λιωμένο μέταλλο και να δίνει ένα εξαιρετικά μεταλλικό αποτέλεσμα που γυαλίζει. Για αυτή την τεχνική θα πρέπει να βρέξετε το πινέλο σας ελαφρά και μετά να πάρετε με αυτό λίγο από το pigment-σκιά. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείτε μια «πάστα» σκιάς που απλώνοντας στα μάτια δίνουν ένα εξαιρετικά μεταλλικό effect.

Νύχια: αν θέλετε να ζωντανέψετε ένα flat χρώμα βερνίκι όπως το μαύρο, το μπεζ, το καφέ, το μωβ, μπορείτε να ανακατέψετε λίγο από το pigment με το αγαπημένο σας βερνίκι για να δώσετε διαφορετικό αποτέλεσμα που θα το κάνει πιο βραδινό.

Eyeliner: αν θέλετε να δώσετε κάτι διαφορετικό σε μια μαύρη γραμμή eyeliner μπορείτε αφού πάλι βρέξετε το πινέλο σας, να κάνετε μια γραμμή χρυσό ή ένα μεταλλικό χρώμα ακριβώς πάνω από την βασική σας γραμμή ακολουθώντας το ίδιο σχήμα. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε χρώμα pigment σαν eyeliner αρκεί να βρέξετε ελαφρά το πινέλο σας για έχει μεταλλικό και σταθερό αποτέλεσμα.

Lip gloss: αν έχετε ένα lip gloss που είναι κρεμώδες ή διαφανές χωρίς glitter μπορείτε να εφαρμόσετε μόνο στο κέντρο των χειλιών λίγο pigment σε αποχρώσεις όπως το ασημένιο και το χρυσό. Επίσης μπορείτε να εφαρμόσετε το pigment πάνω από το κραγιόν σας αρκεί να είναι στο ίδιο χρώμα και χωρίς glitter. Αν έχει glitter χρησιμοποιήστε το μόνο στο κέντρο των χειλιών.