Χαιρετίζει την απόφαση της κυπριακής Βουλής η αντιπολίτευση

Με ικανοποίηση υποδέχθηκαν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του κυπριακού κοινοβουλίου για το “κούρεμα” στις καταθέσεις τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

“Μετά το περήφανο ΟΧΙ της κυπριακής βουλής, οι πιο πιστοί στη στρατηγική της κ.
Μέρκελ παραμένουν οι κ.κ. Σαμαράς και Στουρνάρας”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, και προσθέτει: “Η σημερινή απόφαση της κυπριακής βουλής δείχνει το δρόμο της πραγματικής διαπραγμάτευσης που δεν διανοήθηκε ποτέ να ακολουθήσει καμία μνημονιακή κυβέρνηση στη χώρα μας”.

Από την πλευρά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο Πάνος Καμμένος έφερε το θέμα στη Βουλή με παρέμβασή του, στην οποία σημείωσε ότι “το μόνο 'ναι' που ακούστηκε από ελληνική φωνή ήταν το 'ναι' του υπουργού της κυβέρνησης, του κ. Στουρνάρα”, ενώ συνεχάρη τους Κύπριους βουλευτές “που ακολούθησαν το παράδειγμα το μεγάλου και αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου που αρνήθηκε το σχέδιο Ανάν, που δεν γονάτισαν στην προδοτική πολιτική που υπέγραψε ο Στουρνάρας κατ’ εντολή του Σαμαρά, του Βενιζέλου και του Κουβέλη”.

“Δίπλα από τον Κυπριακό Ελληνισμό, όπως όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες, προκειμένου να προχωρήσουμε πλέον, σε μια εθνική πολιτική, σε μια περήφανη εθνική πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει η Βουλή των Ελλήνων, καταργώντας τα μνημόνια, τις δανειακές συμβάσεις και την ξένη κατοχή του Δ' Γερμανικού Ράιχ που αποκλείστηκε σήμερα στη Βουλή των Αντιπροσώπων”, σχολίασε ακόμα ο κ. Καμμένος.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η Χρυσή Αυγή, που υποστηρίζει: “Το ΟΧΙ των Ελλήνων της Κύπρου δείχνει τον δρόμο στην ξεπουλημένη ελλαδική ηγεσία. Το συμφέρον του ελληνικού λαού υπεράνω των τοκογλύφων. Η Κύπρος απέδειξε πως είναι εφικτή η αντίσταση ενάντια στην άθλια, αντιλαϊκή και καταστροφική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.