Σε τροχιά πλέι-οφ η Ξάνθη

Σε ομάδα εκτός έδρας εξελίσσεται η Ξάνθη, μετά και τη νίκη της στην έδρα του Πανθρακικού με σκορ 2-0. Πρόκειται για το τέταρτο συνεχόμενο "τρίποντο" από πλευράς Ακριτών μακριά από το γήπεδό τους. Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο: Γούτας (39') και Ντιέ (48').

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει οικοδομήσει ένα αξιοπρεπές σύνολο και δεν αλλάζει την ενδεκάδα. Έτσι, εξασφαλίζει μια ομάδα με συνοχή και σκληρή άμυνα, που πνίγει τον αντίπαλο.

Η νίκη στο ντέρμπι της Θράκης ουσιαστικά μπλέκει σε μεγάλες περιπέτειες τον Πανθρακικό.

Εκεί που η Ξάνθη, πάντως, δεν είχε καμία εκτός έδρας νίκη, πλέον έφτασε τις τέσσερις και έχει 34 βαθμούς. Συνεπώς, μετά από αυτή την εξέλιξη, κλείνει το μάτι στα πλέι-οφ, από τα οποία απέχει τέσσερις βαθμούς.

Πλέον, οι τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές θα κρίνουν πολλά. Το πρόγραμμα της Ξάνθης είναι βατό: Ατρόμητο (εντός), Αστέρας Τρίπολης (εκτός), Πανιώνιος (εκτός), Άρης (εντός).

Αν, λοιπόν, οι Ξανθιώτες καταφέρουν να πάρουν τουλάχιστον τέσσερις βαθμούς στα δύο ματς με τις άλλες δύο ομάδες που συμμετέχουν στα πλέι-οφ, τότε μπορεί να ελπίζει ότι θα κάνει και άλλες δύο νίκες στο δρόμο προς το φινάλε.