Τι αποφασίστηκε για τις εν Ελλάδι κυπριακές τράπεζες

 Το ενδιαφέρον των ελληνικών τραπεζών για την απορρόφηση των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού των υποκαταστημάτων της Κύπρου, της Λαϊκής και της Ελληνικής στην Ελλάδα θα διερευνήσει η ελληνική κυβέρνηση στο επόμενο διάστημα. Αυτό αποφάσισε το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας, που συνεδρίασε στο υπουργείο Οικονομικών, υπό το Γιάννη Στουρνάρα και με τη συμμετοχή του Χρήστου Σταϊκούρα, του Γιώργου Προβόπουλου, του Κώστα Μποτόπουλου και – μέσω τηλεδιάσκεψης – της Αναστασίας Σακελαρίου.

Η μεταφορά στοιχείων αφορά τα υποκαταστήματα των Τράπεζα Κύπρου, CPB και Ελληνική Τράπεζα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως έχει γίνει ήδη πρόταση στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο -το οποίο θα στηριχθεί από το ΤΧΣ για να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό και  τις κεφαλαιακές ανάγκες του νέου σχήματος- χωρίς όμως να αποκλείονται και άλλα πιστωτικά ιδρύματα.

Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών τοποθετούσε στον ένα μήνα τον χρόνο που θα απαιτηθεί για να ολοκληρωθεί η διαδικασία . 

Ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε για ακόμα μια φορά πως η απόφαση του Eurogroup διαφυλάσσει πλήρως τους καταθέτες στην Ελλάδα και ότι η διάσωση των κυπριακών τραπεζών δεν επιβαρύνει το ελληνικό δημόσιο χρέος.