Άγριος καβγάς Βαξεβάνη-Άδωνι στη διακοπή της Προανακριτικής

Έντονο φραστικό επεισόδιο είχαν κατά τη διάρκεια ολιγόλεπτης διακοπής της απογευματινής συνεδρίασης της Προανακριτικής Επιτροπής που ερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, που κλήθηκε ως μάρτυρας για κατάθεση, και ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης. Το επεισόδιο έλαβε χώρα έξω από την αίθουσα της συνεδρίασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής της ΝΔ ενοχλήθηκε από τον χαρακτηρισμό "μπουμπούκος" που χρησιμοποίησε αναφερόμενος σε αυτόν ο δημοσιογράφος μιλώντας σε συναδέλφους του, και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

- ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: "Ωραίο επίπεδο. Εγώ δεν σε έχω πει ποτέ μπουμπούκο".

- ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ: "Ναι, γιατί εγώ δεν είμαι μπουμπούκος. Αυτοχαρακτηρισμός είναι".

- ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: "Δεν είναι και το ξέρεις. Δεν το μάθατε εκεί στη Λέσβο και στην ΚΝΕ που ήσουν ποιος το είπε; Κι εγώ ξέρω ποια ήταν τα παρατσούκλια που σε φώναζαν οι γκόμενες που είχες κατά καιρούς. Αλλά δεν τα λέω. Θέλεις να τα πω;".

- ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ: "Πες τα αν τα ξέρεις. Η γυναίκα σου είναι στη λίστα".

- ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: "Εξακολουθείς να λες ψέματα. Η γυναίκα μου σου έχει κάνει αγωγή. Αυτά θα τα πεις στο δικαστήριο. Η μετάφραση ήρθε και λέει ότι δεν είναι στη λίστα. Ως σχετιζόμενο πρόσωπο την αναφέρουν οι τράπεζες".

- ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ: "Κάνε μου τη χάρη τώρα…".

- ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: "Και το μπουμπούκος μην το ξαναπείς. Θα σου κάνω και γι’ αυτό αγωγή εκτός από όλα τα άλλα".

- ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ: "Εντάξει παιδιά δεν είναι μπουμπούκος...".

- ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: "Εσύ μπουμπούκος μπορεί να μην είσαι αλλά ψεύτης είσαι".

- ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ: "Μόνο για τηλεπωλητής είσαι. Το είδες το tweet που σου έκανα χθες; Είχε εκατό retweet".

- ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: "Έχεις 100 ψεύτικα προφίλ. Γι’αυτό".

- ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ: "Μόνο για τηλεπωλητής κάνεις: Δέκα κιλά βιβλία πέντε ευρώ. Ντρέπομαι που σε έχουν εκλέξει στο ελληνικό κοινοβούλιο. Ρε άντε κάνε μου τη χάρη τώρα...".

- ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: "Έχω κρατήσει όλα τα tweet που έχεις ότι έκανες μήνυση και αγωγή στον Ταγματάρχη που είπε ότι πήρες δύο εκατομμύρια ευρώ από την ΕΡΤ. Παπάρια έκανες".

Κατά τ' άλλα, ο Κώστας Βαξεβάνης φέρεται να κινήθηκε στην ίδια γραμμή με την κατάθεση που είχε δώσει και στους οικονομικούς εισαγγελείς στην κατάθεσή του, που ολοκληρώθηκε το βράδυ.

Εξάλλου, μέχρι τις 12 Απριλίου υπολογίζει το ΣΔΟΕ ότι θα έχει συλλέξει όλα τα στοιχεία από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών σχετικά με τους τραπεζικούς λογαριασμούς των τεσσάρων συγγενών του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με όσα αναφέρει το στέλεχος του ΣΔΟΕ και αρμόδιος για τον έλεγχο της λίστας Λαγκάρντ, Παναγιώτης Μαντούβαλος, σε επιστολή που έστειλε απόψε στον πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής, Χρήστο Μαρκογιαννάκη.

Στην ίδια επιστολή, ο κ. Μαντούβαλος αφού εξηγεί την πολυπλοκότητα της επεξεργασίας των στοιχείων και τις κινήσεις που θα κάνει η υπηρεσία του για να συλλέξει όλα τα στοιχεία για τους λογαριασμούς των 4 συγγενών του κ. Παπακωνσταντίνου, καταλήγει τονίζοντας ότι λόγω των μη προβλέψιμων παραμέτρων δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί επακριβώς ο απαιτούμενος χρόνος για την περαίωση του ελέγχου μετά τις 12/4/2013.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μαντούβαλος έχει κληθεί μαζί με κλιμάκιο του ΣΔΟΕ την ερχόμενη Τρίτη στην Προανακριτική, προκειμένου να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με την πορεία του πορίσματος, για το οποίο ζητούν να συμπτυχθεί χρονικά η κατάθεση του.