“Η Ελλάδα δε θα ανακάμψει γρήγορα, αλλά είναι σε καλό δρόμο”

“Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές”, τονίζει ο Έβαλντ Νοβότνι.Η Ελλάδα δε θα ανακάμψει γρήγορα από τις οικονομικές δυσκολίες στις οποίες έχει περιέλθει, αλλά κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, σχολίασε σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας και στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Έβαλντ Νοβότνι.

“Αυτό που βλέπουμε είναι ότι η διαδικασία κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Θα υπάρχουν πάντα ερωτήματα για μεμονωμένα μέρη της διαδικασίας, αλλά γενικά δε βλέπω κανένα λόγο ανησυχίας. Η κατεύθυνση είναι σωστή”, σημείωσε ο Νοβότνι.

Το στέλεχος της ΕΚΤ προειδοποίησε, ωστόσο, πως η ανάκαμψη της χώρας είναι μία υπόθεση που θα πάρει αρκετό καιρό. “Μετά από μία τόσο βαθιά κρίση και τέτοια τεράστια δομικά προβλήματα, είναι ψευδαίσθηση να πιστεύει κανείς ότι η Ελλάδα μπορεί να λύσει όλα της τα προβλήματα μέσα σε έξι μήνες”, επεσήμανε ο Νοβότνι, και πρόσθεσε: “Όπως λέω εδώ και καιρό, πρέπει να είμαστε ρεαλιστές”.

Αναφερόμενος στα επιτόκια της ΕΚΤ, ο Νοβότνι εξέφρασε τη γνώμη ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να μεταβληθεί το κεντρικό επιτόκιο της Τράπεζας. “Θα ήταν αδόκιμο να πάρουμε μία απόφαση για τα επιτόκια σε αυτό το περιβάλλον”, ανέφερε χαρακτηριστικά.