Υιοθετείστε κι εσείς ένα καρδινάλιο!

Υιοθετείστε κι εσείς έναν καρδινάλιο τώρα και βοηθείστε τους 115 του κονκλαβίου να αναδείξουν τον 266ο προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Στην ιστοσελίδα adopteuncardinal.org μπορεί κάθε πιστός ή μη, χρήστης του ίντερνετ μπορεί να υιοθετήσει έναν καρδινάλιο και να τον βοηθήσει μέσω της προσευχής να κάνει την πιο σωστή επιλογή.

Δίνοντας ένα όνομα και μια διεύθυνση email, κάθε χρήστης του διαδικτύου, αναλαμβάνει στην τύχη έναν από τους 115 καρδινάλιους του κονκλάβιου, στον οποίο στο εξής απευθύνει τις προσευχές του και, για να βοηθηθεί στο έργο του, λαμβάνει μέσω email μια φωτογραφία και ένα σύντομο βιογραφικό του υιοθετημένου του καρδιναλίου.

Σύμφωνα με την Γερμανίδα Ούλι Χεκλ, εκ των ιδρυτών της ιστοσελίδας μαζί με άλλα μέλη του διεθνούς καθολικού κινήματος νέων, "οι καρδινάλιοι έχουν ανάγκη από την προσευχή μας" αυτήν την περίοδο των συνεδριάσων.

Η ανταπόκριση είναι μεγάλη στις ενορίες, στις οργανώσεις της καθολικής εκκλησίας, στα γηροκομεία.

Μέχρι σήμερα, 489.000 πιστοί έχουν υιοθετήσει έναν καρδινάλιο σε αυτό "το τόσο μεγάλο κίνημα ομαδικής προσευχής", όπως δήλωσε ο πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, διευθυντής του γραφείου Τύπου της Αγίας Εδρας.