Pillowman: Παράσταση με θέμα (δυστυχώς) πάντα επίκαιρο

Η παράσταση The Pillowman μετά από τη διεθνή της επιτυχία για πρώτη φορά παρουσιάζεται και στην Ελλάδα.

Θέμα της, η ενδοοικογειακή βία και το πόσο αυτή όχι μόνο μπορεί να επηρεάσει αλλά τελικά και να καταστρέψει την ψυχολογία ενός παιδιού ανεπανόρθωτα, είτε μέσα από την νοητική του υγεία, είτε κυρίως μέσα από την ψυχική του.

Πρόκειται για μία παράσταση η οποία για πρώτη φορά παρουσιάστηκε στο Royal National Theatre της Αγγλίας το 2003, ενώ δύο χρόνια αργότερα παρουσιάστηκε στο Broadway στο Booth Theatre και έκτοτε έχει παρουσιαστεί σε πάνω από 14 χώρες έχοντας αποσπάσει βραβεία και διακρίσεις.

Είναι ίσως το πιο άγριο έργο του βραβευμένου συγγραφέα Μάρτιν ΜακΝτόνα και μάλιστα όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος έχει δηλώσει ότι πρόκειται για το τελευταίο θεατρικό έργο που συγγράφει καθώς σκοπεύει πλέον να ασχοληθεί με την πρώτη του αγάπη, τον κινηματογράφο.

Πρωταγωνιστής είναι ο Κατούριαν, ένας συγγραφέας μικρών ιστοριών με θέμα τη βία σε παιδιά ο οποίος τελικά συλλαμβάνεται από δύο αστυνομικούς, διότι μερικές από τις ιστορίες του έμοιαζαν με τους πρόσφατος φόνους παιδιών στην πόλη. Όταν ακούει πως η αδελφή του Μίσαλ ομολόγησε τους φόνους, λέγοντας ότι διάβαζε τις ιστορίες και δολοφονούσε, ο Κατούριαν δέχεται να εκτελεστεί, υπό τον όρο όμως να διασωθούν οι ιστορίες του.

Η τροπή είναι απροσδόκητη, η Μίσαλ ψυχολογικά και νοητικά κατεστραμμένη και ο Κατούριαν εν τέλει βίαιος και επηρεασμένος απόλυτα από τα σκηνικά ενδοοικογειακής βίας που είχε βιώσει στα παιδικά του χρόνια.

Η παραγωγή και η μετάφραση είναι της Θεατρικής ομάδας “Παράβαση”, η σκηνοθεσία του Θοδωρή Κυριακού, η μουσική επιμέλεια του Βασίλη Παπαθεοχάρη και τα σκηνικά-κουστούμια της Ελένης Καραμέρου.
Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε τους: Γιάννη Ζωγράφο, Κατερίνα Λουδιανού, Λευτέρη Τσίτα και Μάνο Τσούτη.

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για την παράσταση και να παρακολουθήσετε το trailer της.

Χορηγός επικοινωνίας: www.news.gr